2010. február 1-től érvényes a Temetőszabályzat

 Székesfehérvár Városgondnoksága 2010. február 1-től Temetőszabályzatot léptet életbe. A Temetőszabályzat alapja az érvényben lévő Temetőkről és temetkezésről szóló törvény, annak végrehajtási rendelete, valamint a Városi Önkormányzat közgyűlési határozata - mondta Rönkös József üzemeltetés vezető. A rendeleteken túl tartalmazza a közegészségügyi, kegyeleti, zöldfelületi funkciók szabályait, melyek a temető rendeltetésének megfelelő használatát teszik lehetővé. Letölthető Temetőszabályzat
2010.02.02. 11:45 |
Székesfehérvár Városgondnoksága 2010. február 1-től Temetőszabályzatot léptet életbe. A Temetőszabályzat alapja az érvényben lévő Temetőkről és temetkezésről szóló törvény, annak végrehajtási rendelete, valamint a Városi Önkormányzat közgyűlési határozata. A fenti rendeleteken túl tartalmazza a közegészségügyi, kegyeleti, zöldfelületi funkciók szabályait, melyek a temető rendeltetésének megfelelő használatát teszik lehetővé.
Letölthető Temetőszabályzat
 
A Temetőüzemeltetés menüpöntban további letölthető formanyomtatványokat talál!
 
A Temetőszabályzat Székesfehérvár közigazgatási területén lévő alábbi temetőkre érvényes:
- Béla úti köztemető, Béla út
- Csutora temető, (Feltámadás) Berényi út
- Hosszú temető, (Szentháromság) Palotai út
- Szedreskerti temető, (Megváltó) Palotai út
- Fecskeparti temető, (Kálvária) Fecskepart
- Sóstói rk. temető, (Szent kereszt) Csíkvári út
- Kisfaludi temető, Malomhelyi út
- Börgöndpusztai temető, Börgöndpuszta
 
 A Temetőszabályzat alapján szabályozásra kerül a temetőn belüli mindennemű munkavégzés, illetve a temetkezési szolgáltatás is. A szabályzat meghatározza az üzemeltető, valamint a temetkezési szolgáltatást végző feladatait, a temetőn belül történő munkavégzés folyamatát, a temetői nyitva tartási rendet, ill. a temetői rendet. Tevékenységre az lesz jogosult, aki regisztráltatja magát, és a munkavégzéseket 1 nappal korábban bejelenti a Temetőüzemeltetés részére. A bejelentések alapján a temetőellenőrzés folyamatosan ellenőrzéseket végez. A temetői létesítményeket létesítési engedéllyel lehet elkészíteni, és a létesítmény elkészültét követően a Temetőüzemeltetésnek be kell mutatni. A szabályzatot megalkotók ezzel is többek között a temetői rend megszilárdulását, valamint a temetői lopások csökkenését remélik.
 
 A Temetőüzemeltetés menüpöntban további letölthető formanyomtatványokat talál!
 
 

Online parkolási ügyintézés

Online parkolási ügyintézés

Hibabejelentés

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja

Székesfehérvár honlapja