Városi táborok

Szakfeladatok

Uszoda

Parkolási csoport

Atlétikai központ

Hulladékszállítás

Városi Piac

Temető fenntartás

Szakfelügyeleti megrendelő

Bregyó Sportközpont

Hírek

Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés

Adatszolgáltatás
 Társaságunk Székesfehérvár közterületeinek, illetve beépítetlen önkormányzati tulajdonú területeinek kezelője. A Városgondnokság látja el a városi utak, hidak, parkolók, járdák, zöldterületek valamint a városi csapadékvíz elvezető rendszerek, így a zárt csapadékcsatornák és nyílt árkok üzemeltetését, illetve fenntartását. Ugyancsak feladataink közé tartozik a városi közvilágítás és díszvilágítás ellátása. A feladatok egy részében nemcsak üzemeltetést, hanem kisebb egyedi munkák beruházását is elvégezzük.

Városgondnoksági hírek  -  2015. 05. 19. 14:54
Idén is megszervezi a Városgondnokság a kedvezményes virágvásárt
Székesfehérvár Városgondnoksága ebben az évben is meghirdeti az egynyári virágpalánták vásárát. A növényeket május 29-én, pénteken és május 30-án, szombaton 7.30 és 17.00 között vásárolhatják meg a Bioritmus kertészetben (Székesfehérvár, Szeder köz 2.) és az Árvácska Virágboltban (Székesfehérvár Béla u. 4.).
Városgondnoksági hírek  -  2015. 05. 19. 14:04
Több mint hárommillió négyzetméteren gondozzuk a füvet Fehérváron
Székesfehérváron 3.5 millió négyzetméteren nyírja a füvet a Városgondnokság. Több fűnyíró traktorral és megannyi motoros fűkaszával továbbá mintegy kétszáz emberrel dolgoznak azon, hogy mielőbb mindenhol le tudják nyírni a közterületeken a füvet. Mint mindenhol az országban Fehérváron is van egy önkormányzati rendelet, ami kimondja, hogy az ingatlanhatártól az útig terjedő szakaszt a tulajdonosnak kell gondoznia.

Városgondnoksági hírek  -  2015. 04. 23. 10:49
Fakataszter a város fáinak védelme érdekében
Székesfehérváron mintegy hatvanezer fa található a közterületeken, melyek rendkívüli értéket képviselnek a városi környezetben. Székesfehérvár Városgondnokságának térinformatikai rendszerében található egy olyan fakataszter is, melyben a fehérvári közterületeken található fák szinte mindegyike megtalálható. A fáknak rögzítve van a pontos helye, faja, fajtája, de a kora és a növény eszmei értéke is szerepel az adatbázisban, amit folyamatosan frissítenek szakembereink.
Városgondnoksági hírek  -  2015. 05. 12. 10:10
Miért fontos a védekezés a selyemfényű puszpángmoly ellen?
 Székesfehérvár közterületein tavaly ősszel jelent meg egy eddig nem látott kártevő, a selyemfényű puszpángmoly. Előkerülése a növényvédő szakemberek számára nem volt meglepő, azonban a károsítás mértéke a vártnál nagyobb.A Városgondnokság Fehérváron permetezéssel és ha szükséges metszéssel védekezik a puszpángmoly ellen.
Városgondnoksági hírek  -  2015. 05. 14. 07:11
Pályázati felhívás gyalogátkelőhely létesítésére és tervezésre
Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. pályázatot hirdet a Fiskális út és a Máriavölgy illetve a Túrózsáki utcák csomópontjában gyalogos átkelőhely létesítésére. Ugyancsak pályáézati felhívás jelent meg az Öreghegyen a Privigyei utca, a Holicsi utca és a Sárosi utca út és csapadékvíz elvezetésének illetve a Ráchegyen az Apatini utca bal oldali ágának burkolat megerősítésének tervezésére.
Városgondnoksági hírek  -  2015. 05. 12. 08:23
Félezer közösség pályázott növényekre
 Tavaly 297 pályázó küldte el jelentkezését a „Virágosabb és zöldebb Székesfehérvárért” közterületi növényültetési pályázatra, idén pedig minden eddiginél több, 466 pályázat érkezett a Városgondnoksághoz. Az eredetileg rendelkezésre álló forrás nem lett volna elég, azonban mind az önkormányzatnak, mind pedig a Városgondnokságnak szívügye az, hogy a minél több zöldfelület legyen Fehérváron, így mintegy hétmillió forinttal kiegészítette a város az eredetileg tízmilliós pályázati keretösszeget.
Városgondnoksági hírek  -  2015. 04. 08. 09:22
Változatos virágszőnyeg a város közterületein
Székesfehérváron több mint háromezer-háromszáz négyzetméternyi virágágyás található a parkokban. Összesen százhetven helyszínen tíz és kétszáz négyzetméter közötti virágágyak pompáznak egész évben a városban. A parkokat gondozó Városgondnokságnál kimondottan figyelnek a szobrok környékére és az idegenforgalmilag frekventált területekre, mint a Zichy liget vagy a tavaly kibővített és megújult Petőfi park.
Városgondnoksági hírek  -  2015. 04. 23. 10:40
Növényvédelmi munkák a város gesztenyefáiért
Növényvédelmi munkákat végeznek hétfőtől a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. megbízásából. A gesztenyefák permetezése során felhasználásra kerülő szerek a méhekre nem, a vizekre azonban kifejezetten veszélyesek.Székesfehérvár közterületein összesen 588 vadgesztenyefa található, a növényvédelmi munkák a város egész területét érintik. A Városgondnokság kéri az autósokat, hogy április 27 és május 15 között a gesztenyefák közelében fokozott figyelemmel parkoljanak.

 

Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása