Szakfeladatok

Uszoda

Parkolási csoport

Atlétikai központ

Hulladékszállítás

Városi Piac

Temető fenntartás

Szakfelügyeleti megrendelő

Bregyó Sportközpont

Hírek

Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés

Adatszolgáltatás
 Társaságunk Székesfehérvár közterületeinek, illetve beépítetlen önkormányzati tulajdonú területeinek kezelője. A Városgondnokság látja el a városi utak, hidak, parkolók, járdák, zöldterületek valamint a városi csapadékvíz elvezető rendszerek, így a zárt csapadékcsatornák és nyílt árkok üzemeltetését, illetve fenntartását. Ugyancsak feladataink közé tartozik a városi közvilágítás és díszvilágítás ellátása. A feladatok egy részében nemcsak üzemeltetést, hanem kisebb egyedi munkák beruházását is elvégezzük.

Városgondnoksági hírek  -  2014. 09. 25. 08:26
Rágcsálóírtás kezdődik Fehérváron - legyenek körültekintőek kutyasétáltatáskor is
A Városgondnokság megbízásából az Albatox Kft. a város területén lévő főbb vízfolyások és csapadékvíz elvezető árkok mellett rágcsálóirtást végez 2014 október 2-től. A figyelmeztető felirattal ellátott dobozokban kihelyezett irtószer véralvadásgátló hatóanyagot tartalmaz, mely lenyelve és gyomron keresztül felszívódva emberre és állatra egyaránt veszélyes lehet. A méreg ellenszere Konkion injekció (K1vitamin), beadását kizárólag orvos végezheti.
Városgondnoksági hírek  -  2014. 09. 24. 20:05
Gombavizsgálat a Városi Piacon kedd és vasárnap kivételével minden nap
 A csapadékos időjárásnak köszönhetően sok a gomba van a környékbeli réteken és erőkben, ezért a szakemberek fokozottan felhívják az erdőjárók figyelmét a bevizsgálás fontosságára, ugyanis, ha mérgező gomba kerül az ebédnek szánt ételbe, végzetes következményeket okozhat. A Városi Piacon kedd és vasárnap kivételével minden nap reggel hat és dél között lehet ingyenesen leellenőriztetni a leszedett gombákat.

Városgondnoksági hírek  -  2014. 08. 26. 10:25
Megerősítette temetőellenőri szolgálatát a Városgondnokság
 Sajnos vannak olyanok, akiknek semmi sem szent és képesek virágot koszorút, sőt még vázát is lopni a temetőből. A Városgondnokság temetőellenőrei eddig is rendszeresen járőröztek a város temetőkertjeiben, azonban keddtől megerősített járőrszolgálattal és több temetőellenőrrel ügyelnek arra, hogy kiszoruljanak a tolvajok a temetőkből.
Városgondnoksági hírek  -  2014. 09. 26. 08:35
Az Európai Tájépítészeti és Virágosítási Társaság elnöki tanácsadója járt Fehérváron
 Székesfehérváron járt Jaap Spros az Európai Tájépítészeti és Virágosítási Társaság holland bizottsági tagja, a szervezet elnökének tanácsadója. A szakembert Spanyárné Halász Szilvia főkertész kalauzolta a városban Bozai István városgondnok pedig egy vetített előadásban mutatta be az elmúlt és az idei évben történt és éppen folyamatban lévő fehérvári parkrekonstrukciókat.
Városgondnoksági hírek  -  2014. 09. 18. 17:19
Kicserélték a Városgondnokság szakemberei a Csitáry kút szivattyúját
A lehető leghamarabb kicserélték a Városgondnokság szakemberei a Csitáry-kút elromlott szivattyúját. Csütörtökön délelőtt emelték ki a 80 méter mélyen található elromlott szerkezetet és azonnal visszakerült a helyére egy új szivattyú. Korábban még szivattyú nélkül tört a felszínre a víz, napjainkban azonban szivattyú segíti a felszínre jutását.
Városgondnoksági hírek  -  2014. 09. 12. 11:10
A selyemfényű puszpángmoly és a védekezés lehetőségei
 Székesfehérvár közterületein az elmúlt hetekben jelent meg egy eddig nem látott kártevő, a selyemfényű puszpángmoly. Előkerülése a növényvédő szakemberek számára nem volt meglepő, azonban a károsítás mértéke a vártnál nagyobb.
Városgondnoksági hírek  -  2014. 09. 04. 09:47
Kisfaludi járdaépítésre hirdet pályázatot a Városgondnokság
 Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. pályázatot hirdet Székesfehérvár-Kisfalud, Nagy Lajos király és Aranybulla utca közötti járdaépítésre. A nyertes vállalkozónak, elkészült terv alapján aszfaltjárdát kell építenie mintegy 110 méter hosszban és 1,5 méter szélességben. Az ajánlattételi határidő 2014. szeptember 9.
LETÖLTHETŐ pályázati kiírás
Városgondnoksági hírek  -  2014. 06. 04. 08:44
Új ingyenes parkolóhelyek és termelői piac a Palotavárosban
 Székesfehérvár Városgondnoksága a kereskedői és a vásárlói igények miatt összevonta az egymással szemben található két iparcikk piacot, így szerdán és szombaton újra piaci hangulat alakul ki, hiszen sűrűbben vannak a kereskedők és a vásárlók is könnyebben megtalálhatják a termékeket.

 

Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása