Szakfeladatok

Uszoda

Parkolási csoport

Atlétikai központ

Hulladékszállítás

Városi Piac

Temető fenntartás

Szakfelügyeleti megrendelő

Bregyó Sportközpont

Hírek

Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés

Adatszolgáltatás
 Társaságunk Székesfehérvár közterületeinek, illetve beépítetlen önkormányzati tulajdonú területeinek kezelője. A Városgondnokság látja el a városi utak, hidak, parkolók, járdák, zöldterületek valamint a városi csapadékvíz elvezető rendszerek, így a zárt csapadékcsatornák és nyílt árkok üzemeltetését, illetve fenntartását. Ugyancsak feladataink közé tartozik a városi közvilágítás és díszvilágítás ellátása. A feladatok egy részében nemcsak üzemeltetést, hanem kisebb egyedi munkák beruházását is elvégezzük.

Városgondnoksági hírek  -  2014. 10. 14. 17:17
Légi szúnyogirtás lesz hétvégén Székesfehérváron
 Mindenki tapasztalhatja Székesfehérváron, hogy az elmúlt hetekben nagyon elszaporodtak a szúnyogok a város területén is, éppen ezért rendkívüli szúnyogirtást kért a jelentős mennyiségű lakossági bejelentés alapján a város polgármestere a Városgondnokságtól. A tervek szerint október 17-én pénteken vagy 18-án szombaton, kedvezőtlen időjárás esetén pedig 19-én vasárnap lesz légi szúnyogirtás Székesfehérváron.
Városgondnoksági hírek  -  2014. 10. 10. 16:05
Működik már a térfigyelő kamera a Petőfi parkban
 Elkészült és tesztüzemben ugyan, de már tökéletesen működik a Petőfi parkban az új térfigyelő kamera. Az Önkormányzat Informatikai Központ által felszerelt kamera képe este is tökéletesen felismerhető arcképet képes adni. A parkba azért volt szükséges ilyen komoly térfigyelő kamera felszerelése, mert éjszaka a park csendje a garázdákat is vonzza, akik nem egyszer okoztak már kárt a park korábban elkészült részén.

Városgondnoksági hírek  -  2014. 10. 09. 13:24
Elkezdődik a közterületen hagyott roncsautók elszállítása
 A közterület felügyelők október 6-án 12 olyan üzemképtelen járműre tettek figyelmeztető matricát városszerte, melyek hónapok, esetleg évek óta foglalják a parkolóhelyeket. Az autókat a járműre rakott figyelmeztetést követő 30 nap után szállítják el, ha a tulajdonos addig nem viszi el a roncsot a közterületről. Az elszállításról a Városgondnokság gondoskodik.
Városgondnoksági hírek  -  2014. 10. 08. 12:49
Felújításra vittük el a Deák Dénes szökőkutat
 Székesfehérvár Városgondnoksága szerdán délelőtt a fehérvári tűzoltók segítségével leemelte a talapzatról és a telephelyére szállította a Deák Dénes szökőkutat. A Bartók Béla téren már régóta nem működött a szökőkút, melynek több darabját ellopták, néhány tönkrement. A bonyolult működésű szökőkút felújítására terveket készít a Városgondnokság.
Városgondnoksági hírek  -  2014. 08. 26. 10:25
Megerősítette temetőellenőri szolgálatát a Városgondnokság
 Sajnos vannak olyanok, akiknek semmi sem szent és képesek virágot koszorút, sőt még vázát is lopni a temetőből. A Városgondnokság temetőellenőrei eddig is rendszeresen járőröztek a város temetőkertjeiben, azonban keddtől megerősített járőrszolgálattal és több temetőellenőrrel ügyelnek arra, hogy kiszoruljanak a tolvajok a temetőkből.
Városgondnoksági hírek  -  2014. 09. 12. 11:10
A selyemfényű puszpángmoly és a védekezés lehetőségei
 Székesfehérvár közterületein az elmúlt hetekben jelent meg egy eddig nem látott kártevő, a selyemfényű puszpángmoly. Előkerülése a növényvédő szakemberek számára nem volt meglepő, azonban a károsítás mértéke a vártnál nagyobb.
Városgondnoksági hírek  -  2014. 09. 25. 08:26
Rágcsálóírtás kezdődik Fehérváron - legyenek körültekintőek kutyasétáltatáskor is
A Városgondnokság megbízásából az Albatox Kft. a város területén lévő főbb vízfolyások és csapadékvíz elvezető árkok mellett rágcsálóirtást végez 2014 október 2-től. A figyelmeztető felirattal ellátott dobozokban kihelyezett irtószer véralvadásgátló hatóanyagot tartalmaz, mely lenyelve és gyomron keresztül felszívódva emberre és állatra egyaránt veszélyes lehet. A méreg ellenszere Konkion injekció (K1vitamin), beadását kizárólag orvos végezheti.
Városgondnoksági hírek  -  2014. 09. 26. 08:35
Az Európai Tájépítészeti és Virágosítási Társaság elnöki tanácsadója járt Fehérváron
 Székesfehérváron járt Jaap Spros az Európai Tájépítészeti és Virágosítási Társaság holland bizottsági tagja, a szervezet elnökének tanácsadója. A szakembert Spanyárné Halász Szilvia főkertész kalauzolta a városban Bozai István városgondnok pedig egy vetített előadásban mutatta be az elmúlt és az idei évben történt és éppen folyamatban lévő fehérvári parkrekonstrukciókat.

 

Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása