Visszatér a hőség – naponta átlagosan 700-an látogatják a strandot

Hőségriadó alatt 1400-1600 vendég is megfordul a megújult fehérvári strandon, a júniusi nyitás óta – a hűvösebb napokat is beleértve- pedig átlagosan napi 700 vendég keresett felfrissülést a medencék mellett. Idén már többször volt telt ház is, ami 1600 vendéget jelent - mondta Keresztes Gábor a Városgondnokság létesítmény-üzemeltetési vezetője.

2022.07.18. 11:05 |
Visszatér a hőség – naponta átlagosan 700-an látogatják a strandot

A nyitvatartás és a belépőjegyek ára is változatlan maradt a 2022-es szezonban, így a hét minden napján reggel 8:00-tól este 19:00-ig várja a vendégeket a strand. A felnőtt belépő 2000, a kedvezményes jegy 1500 Forint, a családi jegy pedig 6000 forintba kerül.

Az időjárás előrejelzés szerint a hét közepétől visszatér a hőség és 35 fok fölötti délutáni csúcshőmérséklet várható. Hőségriadó alatt a strand egy órával tovább este nyolc óráig lesz nyitva és a csúszdák is egy órával tovább üzemelnek majd.

A csúszda reggel 9:00 és 18:00 között üzemel, melynek használatáért továbbra sem kell külön fizetni. (hőségriadó alatt 19:00-ig üzemel a csúszda)

A napos időben 10 és 16 óra között továbbra is nagyon erős lesz az UV-sugárzás, így ha tehetjük, kerüljük a közvetlen napfényt, viseljünk szalmakalapot, napszemüveget, illetve magas faktorszámú fényvédő krémekkel is védekezhetünk a leégés ellen. Újdonság a szezonban, hogy a kinti nagymedence befedésére állított télen fűthető, mobil sátor teteje megmaradt, azonban az oldalfalait kivették, így szellős és árnyékod is ad a napsütéses forró délutánokon.

A városi strand nagyon jó műszaki állapotban várja a vendégeket, ugyanis 2018-ban a strand felújítását és bővítését végezhette el a város önerőből, tavaly pedig a nagymedencét építették újjá a Városgondnokság szakemberei.

Online parkolási ügyintézés

Online parkolási ügyintézés

Hibabejelentés

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja

Székesfehérvár honlapja