Virágos Székesfehérvár - minden eddigi rekordot megdöntött a jelentkezők száma

Évről-évre egyre több fehérvári kapcsolódik be a vonzóbb városkép kialakításába az otthonok virágosításával. A Virágos Székesfehérvár pályázaton idén szeptember 17 és október 2 között lehetett jelentkezni növényekre és minden eddiginél többen, 7438-an kértek különböző fajta virágcsomagokat, amiket majd jövő év tavaszán vehetnek át.

2020.10.07. 10:44 |

Tavaly ősszel is nagyon sok, 4203 pályázat érkezett a Virágos Székesfehérvár programra és több mint 214 ezer tő növényt osztott ki májusban a Városgondnokság. Érdekesség, hogy a 2011-ben, amikor először lehetett pályázni virágokra még mindössze 139 jelentkező volt és a kezdeményezés sikerét mi sem bizonyítja jobban minthogy, hogy évről-évre gyors ütemben növekszik a résztvevők száma.

Májusban egynyári palántákat és muskátlikat vehetnek majd át a pályázók, erről minden jelentkezőt a megadott e-mail címén értesít a Városgondnokság.

Szép példák vannak lakótelepeken kialakult kertészkedő közösségekről, és gyönyörű látványt nyújtanak a pályázaton kapott, dúsan virágzó muskátlik és petúniák az ablakok, erkélyek és virágtartóiban.

Virágos Székesfehérvár

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja