Virágos Székesfehérvár – jövő héten kezdődik a növények átvétele

Idén az Iparcikk piac parkolóként használt területén lehet átvenni a virágokat. Tavaly ősszel 4203 pályázat érkezett növényekre a Virágos Székesfehérvár program keretén belül, és több mint 214 ezer tő növényt oszt ki a pályázók között 2020. május 14-től a Városgondnokság. Növények átvételéhez időpontot kell foglalni, melyről minden pályázó a megadott e-mail címén kap értesítést ezen a héten.
2020.05.05. 09:59 |

A növényekért csak személygépjárművel lehet érkezni a foglalt időpontra! Kérjük pontosan érkezzenek!

Muskátliból 45.020, egynyári virágokból 153.263, batátából 14.746 és vadszőlőből 1110 tő kerül kiosztásra, és a pályázók összesen 1844 zsák komposztot is kapnak az ültetéshez.

A lakossági pályázók az Iparcikk I. piac területén 2020. május 14-től – 2020. május 28-ig ütemezés szerint vehetik majd át a növényeket. Az intézményeknek (összesen 137 pályázó) pedig május 21-től a Városgondnokság szállítja ki a növénycsomagokat.

Lebonyolítás folyamata:

  • A növényekért csak személygépjárművel érkezhet a pályázó. Gyalog, kerékpárral az átvétel nem lesz lehetséges.
  • Egy jármű vezetője több pályázó növényeit is átveheti az arra a napra kiírt kategóriában, egy meghatalmazás kitöltésével. (meghatalmazás minta innen LETÖLTHETŐ!)
  • A behajtás a piac Halász utcai bejáratánál történik, a kihajtás a Selyem utcai kapun lesz.
  • Az átadópontot a járművek közötti kettő méteres távolságot betartva, nyitott csomagtartóval közelíthetik meg.
  • Az átvételkor a vezető nem szállhat ki az autóból, a Városgondnokság munkatársai pakolják majd be a növényeket a nyitott csomagtartóba.
  • Lehetőség szerint készítsenek be ládát, dobozt a növények számára.
  • A jármű szennyeződésének megakadályozása érdekében gondoskodjon a megfelelő védelemről.

A mostani pályázatban nem csak egynyári virágokra, hanem a kukaketrecek befuttatására vadszőlőre is lehetett pályázni, így összesen 1110 tő vadszőlőt osztanak ki a fehérváriak között.

A növények kiosztása szabad téren zajlik majd a járványügyi előírások betartásával és minden városgondnoksági dolgozón megfelelő védőeszközök lesznek.

Évről-évre egyre több fehérvári kapcsolódik be a vonzóbb városkép kialakításába ingatlanja virágosításával. Az idén májusban kiosztásra kerülő növényekre még tavaly ősszel lehetett pályázni. Szép példák vannak lakótelepeken kialakult kertészkedő közösségekről, és gyönyörű látványt nyújtanak a pályázaton kapott, dúsan virágzó muskátlik, és petúniák az ablakok és erkélyek virágtartóiban.

Tábor a Bregyóban

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja