Virágos Székesfehérvár - hétfőtől lehet pályázni a növényekre

Már tizenhárom éve támogatja Székesfehérvár Önkormányzata és Székesfehérvár Városgondnoksága a fehérváriak virágosítási törekvéseit a növényültetési pályázattal. 2023.április 3-án, hétfőn a regisztrációs időszakkal kezdődik az idei pályázat és egészen április 17-ig lehet online jelentkezni. Fontos változás, hogy május 15-től - sikeres jelentkezés és időpontfoglalás után - az Oázis kertészet előtti parkolóban lehet majd átvenni a növényeket.

2023.03.31. 11:22 |
Virágos Székesfehérvár - hétfőtől lehet pályázni a növényekre

A pályázati időszak 2023. április 3-17. között lesz és ebben az évben csak virágokra lehet pályázni. Az anyagi nehézségek miatt ebben az esztendőben sajnos nem lehet pályázni komposztládára, de a lehetőségekhez mérten a jövőben szeretnék újra lehetővé tenni a fehérváriak számára, hogy ingyenes komposztkeretre és esővízgyűjtő tartályra is pályázhassanak.

Választható virágfajták:

Kukacvirág (porcsinrózsa) (Portulaca grandiflora), Kakastaréj (Celosia sp.), Dália (Dalia sp.), Begónia színkeverék (Begonia x semperflorens), Büdöske színkeverék (Tagetes x patula), Pistike színkeverék (Impatiens walleriana), Petúnia színkeverék (Petunia x hybrida)

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is négy kategóriában lehet pályázni. Kategórián belül külön virágcsomagok nem lesznek, a növényeket darabszám alapján, tetszőlegesen lehet majd összeválogatni az átvételkor.

  • Ablak/erkély: 7 db muskátli (álló vagy futó, nem keverhető)
  • Családi ház: 17 db egynyári növény tetszőlegesen összeválogatva, a rendelkezésre álló készletből
  • Társasház: 35 db egynyári növény tetszőlegesen összeválogatva, a rendelkezésre álló készletből
  • Intézmény: 35 db egynyári növény tetszőlegesen összeválogatva, a rendelkezésre álló készletből

(Amennyiben csak muskátlit szeretne kérni a pályázó, lakhelyének jellegétől függetlenül választhatja az Ablak/erkély kategóriát is!)

A pályázatot 2023. április 3. és 17. között lehet benyújtani a www.varosgondnoksag.hu/viragosfehervar oldalon!

Pályázni - lakcímkártyával igazolható - lakcímmel lehet, egy ingatlanra egy darab pályázat nyújtható be. Amennyiben valaki nem valós, igazolható lakcímmel pályázik, abban az esetben kizárásra kerül a következő évi pályázatból. A pályázatra kizárólag székesfehérvári lakosok jelentkezhetnek.

A pályázati adatlap kitöltése után 2023. május 2. és 10. között a pályázók a jelentkezéskor megadott e-mail címükre levelet kapnak majd, melyben időpontot foglalhatnak a növények átvételére. A virágokat pedig 2023. május 15-től húsz napon keresztül a Stop Üzletközpont Oázis Kertészet előtti parkolóban személyesen vehetik majd át.

A legfőbb cél a közterületek szépítése

A pályázati felületen a pályázóknak egy olyan fotót is fel kell tölteni, amin látszik a virágok ültetésének helye. A Városgondnokság kéri, hogy a fotókon adatvédelmi okok miatt emberek ne látszódjanak felismerhetően! A pályázat célja Székesfehérvár közterületeinek szépítése, így a csatolt fényképen látható kell legyen, hogy a beültetésre szánt terület közterület vagy a közterületről jól látható terület vagy balkonláda.

A növények lakossági átvételéhez időpontfoglalás szükséges

Az időpontfoglalásra 2023. május 2-10. között lesz lehetősége a nyertes pályázóknak.

A virágok kiosztása 2023. május 15-től 20 napon keresztül történik a Next Stop Üzletközpont Oázis Kertészet előtti parkoló területén (Székesfehérvár, Holland Fasor 1., volt Bricostore parkoló)

A virágok átvételéhez szükséges bemutatni a személyi igazolványt és a lakcímkártyát, a pályázat sorszámát, és aláírással igazolni az átvételt. Amennyiben nem a pályázó érkezik személyesen a virágokért, úgy az időpontfoglalást jelző e-mail-hez csatolt meghatalmazás birtokában meghatalmazott is átveheti és aláírásával igazolhatja az átvételt.

Fontos tudnivalók!

  • Székesfehérvár Városgondnoksága felhívja a lakosok figyelmét, hogy az elszállításhoz szükséges dobozokról mindenkinek magának kell gondoskodnia.
  • A vállalkozó köteles minden nap a megadott 7 féle egynyári növényből legalább 4 félét készleten tartani, a pályázók ebből a készletből tudják összeválogatni a pályázott kategóriának megfelelő darabszámú növényt.
  • A virágokat a lakó köteles az általa előre megjelölt és „előtte” fényképen látható területre beültetni. Az átvevő felelősséget vállal a virágok gondozásáért, ezek betartása ellenőrzésre kerül.
  • Július hónapban a beültetésre került növényekről fotót kell majd feltölteni, melyről szintén a megadott e-mail címre értesítés érkezik majd. Amennyiben a lakó a Városgondnokság kifejezett kérésére sem tölti fel az „utána” fényképet, úgy a következő évi pályázatból kizárásra kerül.
  • A virágok az erkélyek és az utcafrontok virágosítására használhatók fel kizárólag, javítva azzal a városképet.

Amennyiben bárkinek kérdése merül fel az idei pályázattal kapcsolatban a viragok@varosgondnoksag.hu e-mail címen érdeklődhet!

Online parkolási ügyintézés

Online parkolási ügyintézés

Hibabejelentés

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja

Székesfehérvár honlapja