Virágos Székesfehérvár - elkezdődött a komposztkeretek kiosztása

Összesen 4300-an jelentkeztek a virágos Székesfehérvár pályázatra tavaly ősszel. Közülük több mint 800 fehérvári családi házban lakó veheti át a napokban a 660 literes komposztálót és több mint 1400-an kértek 200 literes esővízgyűjtő tartályt, amiket a Városgondnokság Szent Vendel utcai telephelyén vehetnek át a napokban. 

2024.04.08. 12:50 |
Virágos Székesfehérvár - elkezdődött a komposztkeretek kiosztása

Sokan voltak azok is, akik virágcsomagokat kértek. Ők májusban vehetik majd át a megpályázott virágokat az Oázis kertészetben.

A komosztkeretek és az esővízgyűjtő tartályok átvételéhez már megkapták a pályázók az időpontfoglaláshoz az e-mail-eket, a virágok átvételéhez április 22-től küldik majd ki az átvételről szóló értesítőket.

Tavaly ősszel is a megszokott négy kategóriában lehetett pályázni: három kategóriában virágcsomagokra, a Családi Ház kategórián belül pedig komposztálóra vagy esővízgyűjtő tartályra.

Nagyon népszerű volt a 200 literes esővízgyűjtő tartály, összesen 1400 darabot kértek a fehérváriak, amikbe egy-egy eső esetén, egy alkalommal mintegy 280 köbméternyi öntözővizet tudnak összességében felfogni a kerttulajdonosok. Ez a növények vegetációs időszakában lehulló átlagos fehérvári csapadékmennyiséggel számolva - ha minden kiosztott esővízgyűjtőt feltöltenek - 6-8000 köbméter vizet jelent évente.

A komposztkeretekhez a Gaja Környezetvédő Egyesület által készített és Varga Gábor által jegyzett komposztálási ismertető füzetet is kapnak a pályázók.

A becsomagolt komposztkereteket a Városgondnokság munkatársai segítenek betenni mindenkinek az autóba.

A pályázattal az a célja az Önkormányzatnak és a Városgondnokságnak, hogy a családi házak, társasházak és intézmények környékén virágosabb legyen a város.

A megpályázott és elnyert csomagok lakossági átvételéhez időpontfoglalás szükséges, amiről minden nyertes pályázó értesítést kap a megadott e-mail címére. A virágcsomagok, komposztálók és esővízgyűjtő tartályok kiosztása ezen a héten és a jövő héten zajlik a Szent Vendel utcában a Városgondnokság telephelyén, a virágcsomagokat pedig május 6-tól az Óázis kertészetben kezdik majd kiosztani a pályázók között.

Az Önkormányzat és a Városgondnokság tervei szerint 2024. őszén is lesz Virágos Székesfehérvár pályázat.

Online parkolási ügyintézés

Online parkolási ügyintézés

Hibabejelentés

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja

Székesfehérvár honlapja