Virágos Székesfehérvár – április 21-én osztja ki a komposztkereteket a Városgondnokság

Tavaly ősszel közel tízezer pályázat érkezett növényekre és komposztkeretekre a Virágos Székesfehérvár program keretén belül. Május közepéig így mintegy kétszázezer tő növényt oszt ki a Városgondnokság a pályázók között. A növények és a komposztkeretek átvételéhez időpontot kell foglalni, melyről minden pályázó a megadott e-mail címén kap értesítést.

2022.04.07. 11:22 |
Virágos Székesfehérvár – április 21-én osztja ki a komposztkereteket a Városgondnokság

738 komposztkeret osztanak ki a fehérváriak között

Április 21-én, csütörtökön osztja ki a Városgondnokság azokat a komposztládákat, melyekre tavaly ősszel a Virágos Székesfehérvár program keretén belül lehetett pályázni. A hosszabb sorban állás elkerülése miatt idén is időpontfoglalásra felhívó levelet küldenek ki április 12-én majd április 13. és 19. között lehet időpontokat foglalni az április 21-i komposztláda átvételre. (A növénycsomagokat május 3. és 19. között osztják ki, ehhez szakaszosan küldi ki a Városgondnokság az időpontfoglaló leveleket.)

A rendkívül stabil, 660 liter űrtartalmú komposztkeretet a fehérvári Karsai Holdingtól szerezte be a Városgondnokság. A vastag, újrahasznosított műanyagból készült komposztkeret ellenáll az időjárás viszontagságainak, fedele védi a komposztot a csapadéktól és az UV sugárzástól. Lyukacsos falai jól szellőznek, így optimális oxigénellátást biztosít és az alsó komposztréteg is könnyedén kezelhető, mert a szerkezet oldalfalai kivehetőek.

Ebben az évben is az iparcikk piac melletti parkolóban lehet majd érkezni a komposztkeretekért és a növényeket is, ezért 2022. április 20. és május 20. között a parkoló egy részét lezárják.

Növénycsomagok átvétele

A pályázók a növénycsomagokat május 2. és május 19. között, három héten keresztül vehetik majd át szintén az iparcikk piac melletti parkolóban. Az időpontfoglaló levelek folyamatosan, ütemezetten mennek majd ki a pályázóknak. A növénycsomagokért lehetőség szerint autóval érkezzenek. A Városgondnokság kéri, hogy tartsák majd be az előzetesen lefoglalt időpontot és pontosan érkezzenek!

Évről-évre egyre több fehérvári kapcsolódik be a vonzóbb városkép kialakításába ingatlanja virágosításával. Az idén kiosztásra kerülő növényekre még tavaly ősszel lehetett pályázni. Szép példák vannak lakótelepeken kialakult kertészkedő közösségekről, és gyönyörű látványt nyújtanak a pályázaton kapott, dúsan virágzó muskátlik, és petúniák az ablakok és erkélyek virágtartóiban.

Ideiglenes parkolási rend

Az Iparcikk I. piac területén április 20 és május 20 között megváltozik a parkolóként használt területen a behajtási és a parkolási rend: a Horog utca felőli terület a kordonig továbbra is parkolóként működik és a járművek a Horog utcai kapukon keresztül tudnak be-, illetve kihajtani. A Selyem utca 1. felőli terület viszont le lesz zárva. A 2022. május 20-ig tartó időszakban csak a növények átvételére érkezők hajthatnak majd be a Halász utcai kapun, a kihajtás pedig a Selyem utca felé történik.

Online parkolási ügyintézés

Online parkolási ügyintézés

Hibabejelentés

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja

Székesfehérvár honlapja