Virágos Székesfehérvár 2024 – esővízgyűjtőre és komposztládára is lehet pályázni

Már tizennégy éve támogatja Székesfehérvár Önkormányzata és Székesfehérvár Városgondnoksága a fehérváriak virágosítási törekvéseit a növényültetési pályázattal. A 2024 tavaszán kiosztandó növényekre 2023. szeptember 11-én, hétfőn a regisztrációs időszakkal indul el a pályázat.

2023.09.08. 13:51 |
Virágos Székesfehérvár 2024 – esővízgyűjtőre és komposztládára is lehet pályázni

2023. szeptember 11-24. között, virágokra, komposztálóra és esővízgyűjtőre pályázhatnak a fehérváriak.

Az idei évben is a megszokott négy kategóriában lehet pályázni: három kategóriában virágcsomagokra, a Családi Ház kategórián belül pedig komposztálóra vagy esővízgyűjtő tartályra. Egy ingatlanra vonatkozóan csak egy pályázatot érkezhet, így a pályázónak döntenie kell, hogy virágot, komposztládát vagy esővízgyűjtőt szeretne.

A növények, a komposztládák és az esővízgyűjtő tartályok átvétele Székesfehérváron lesz, a pontos helyszín azonban csak a közbeszerzési eljárás lefolytatása után derül majd ki, melyről minden pályázó értesítést kap a megadott e-mail címén.

Kategóriák

Ablak/erkély kategória csomag: 12 db muskátli (álló vagy futó, nem keverhető)

Családi ház kategória:
„A” csomag: 12 db muskátli (álló vagy futó, nem keverhető)
„B” csomag: 25 db egynyári növény tetszőlegesen összeválogatva, a rendelkezésre álló készletből
„C” csomag: 1 db Komposztáló
„D” csomag: 1 db Esővízgyűjtő tartály

Társasház kategória csomag: 50 db egynyári növény tetszőlegesen összeválogatva, a rendelkezésre álló készletből

Intézmény kategória csomag: 50 db egynyári növény tetszőlegesen összeválogatva, a rendelkezésre álló készletből

Amennyiben csak muskátlit szeretne kérni a pályázó, lakhelyének jellegétől függetlenül választhatja az Ablak/erkély kategória csomagot.

Pályázni - lakcímkártyával igazolható - lakcímmel lehet, egy ingatlanra egy darab pályázat nyújtható be. A pályázatra kizárólag székesfehérvári lakosok jelentkezhetnek. A Városgondnokság felhívjuk a leendő pályázók figyelmét, hogy amennyiben a 2023-as pályázatban elnyert virágokat átvették, de nem töltöttek fel „utána” fényképet az elültetett virágokról, szíveskedjenek azt a 2024-es pályázat beadása előtt pótolni. Ellenkező esetben sajnos a 2024. évi pályázatból ki kell zárnunk az adott ingatlanra vonatkozó pályázatot.

A pályázat célja Székesfehérvár közterületeinek szépítése, így a csatolt fényképen látható kell legyen, hogy a beültetésre szánt terület közterület vagy a közterületről jól látható terület vagy balkonláda. A komposztáló és az esővízgyűjtő esetében is kérjük, hogy készítsenek képeket arról a helyről, ahova azt szeretnék elhelyezni.

Az elnyert csomagok lakossági átvételéhez időpontfoglalás szükséges. Az időpontfoglalásról 2024. tavaszán minden nyertes pályázó értesítést kap a megadott e-mail címére. A virágcsomagok, komposztálók és esővízgyűjtő tartályok átvétele, kiosztása 2024. április - május hónapban, kategóriánként/csomagonként meghatározott időpontban történik majd.

Amennyiben bárkinek kérdése merül fel a pályázat során, a Városgondnokság kéri, hogy a viragok@varosgondnoksag.hu e-mail címen érdeklődjön!

Faültetési pályázat 2024.

Online parkolási ügyintézés

Online parkolási ügyintézés

Hibabejelentés

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja

Székesfehérvár honlapja