Városszerte kezdődnek a parkolófelújítások és építések

Heteken belül kezdődik a Királysor 41. és 51. közötti parkoló felújítása, a Cserepes köz 2. mellett egy új 17 állásos parkoló építése, a Jankovich utca 20-26 előtti parkolók felújítása, ill. a Kelemen Béla utca 14-18 és 26-30 előtti parkolók felújítása is. A Béla úton az 57-es szám előtt egy kapubeálló kijavításával az út csapadékvíz elvezetési problémáit orvosolják a beruházással.

2019.02.20. 18:33 |

A Királysor 41 és 51 számú társasházak között a Városgondnokság Út 2017-19 programjának keretén belül a teljes parkolót felújítják. A szegélyek cseréje és javítása mellett cserélik és szintbe hozzák az aknafedlapokat, az aszfaltburkolatokat és a munkálatok végén felfestik a burkolati jeleket is. A beruházással együtt növénytelepítési és faültetési munkát is végeznek majd a Városgondnokság kertészei. A parkolók közé telepítenek majd fákat. A két ház közötti területen összesen 1620 négyzetméteren új aszfaltburkolatot építenek, 600 négyzetméteren új beton burkolat lesz a parkolóhelyeken, 180 méternyi új szegély épül, illetve 15 aknafedlap és 4 víznyelő cseréjét végzik el a szakemberek. A teljes beruházás összértéke meghaladja a 29 millió forintot.

Még ebben az évben a Budai út 94. melletti terület is megújul illetve elkezdődik a Vízivárosi iskola udvarának a felújítása is. Ugyancsak idén, a Sarló utca páros oldalán és a Vízivárosi óvoda előtt is megtörténik a járda felújítása. A parkoló mellett, a bolt mögötti területen a Széphő távhővezeték felújítása után történik meg a parkolók és az út felújítása.

A Cserepes köz 2. mellett 17 új parkolóhelyet alakítanak ki, mellette pedig egy fasort is telepítenek. Itt összesen 198 négyzetméternyi térköves parkoló, 220 négyzetméternyi aszfaltburkolat és 153 méter szegély épül. A parkolóhoz kiépítik a közvilágítást is.

A Béla út 57-es szám előtt a csapadékvíz elvezetés miatt az átereszeket építik át úgy, hogy a lakók telkére ne zúduljon be a víz nagy eső esetén. A beruházás még tavasz elején elkészül. A Béla út felső szakaszának csapadékvíz elvezetésének problémái véglegesen akkor oldódnak meg, amikor az út alatt megépül - még várhatóan idén - az az áteresz, ami elvezeti az út túloldalán található árokba a csapadékvizet.

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja