Városszerte csodálatosan virágba borultak az egynyári növények

Csodálatosan virágoznak a Petőfi parkban is az egynyári virágok. A Városgondnokság kertészei idén is rendkívül változatosan ültették be az ágyásokat. Kannarózsa, begónia, díszgyertya, kakassarkanytyú, zsálya, kakastarély, díszdohány, díszbazsalikom, vasfű és sétányrózsa díszíti a parkot, összesen több mint tízezer elültetett virág.

2021.07.28. 21:19 |

A beültetés után a legnagyobb feladat volt az öntözés, hogy a kicsi palánták folyamatos vízutánpótlást kapjanak és kellőképpen megerősödjenek, illetve amég össze nem zárnak a növények addig a gyomlálás is nehéz feladat. Szerencsére az elmúlt hetek kiadós esői is segítettettek az öntözésben, de ha szükséges minden nap mennek a Városgondnokság munkatársai öntözni az ágyásokat.

Nem csak a Petőfi parkban, hanem a palotavárosi központi parkban is csodálatosan virágba borultak a növények a szökőkút körül.

A III. Béla király téren is változatos a beültetett virágok fajtája.

Egyre több virágágyásban telepített a Városgondnokság csepegtető öntözőrendszert. Ezek a növények egészen a fagyokig virágoznak a parkokban, amikor majd árvácskákat ültetnek ki a kertészek.

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja