Tovább tartanak nyitva a temetők - számos intézkedéssel segíti az emlékezőket a Városgondnokság

 Mindenszentek és Halottak Napja alkalmából, a megemlékezések nyugodt, békés és kegyeletteljes lebonyolítása érdekében több intézkedést is hozott a Városgondnokság a székesfehérvári önkormányzat fenntartásában lévő temetőkertekre vonatkozóan. Változott a temetők nyitvatartása, október 30-ig 7 órától 19 óráig látogathatók, október 31.-től november 2-ig pedig csak az utolsó megemlékező távozását követően zárnak a temetők. Az ökumenikus szertartás november 1-én 17 órai kezdettel lesz a Béla úti köztemetőben.
2009.10.22. 16:19 |
Mindenszentek és Halottak Napja alkalmából, a megemlékezések nyugodt, békés és kegyeletteljes lebonyolítása érdekében több intézkedést is hozott a Városgondnokság a székesfehérvári önkormányzat fenntartásában lévő temetőkertekre vonatkozóan. Változott a temetők nyitvatartása, október 30-ig 7 órától 19 óráig látogathatók, október 31.-től november 2-ig pedig csak az utolsó megemlékező távozását követően zárnak a temetők. Az ökumenikus szertartás november 1-én 17 órai kezdettel lesz a Béla úti köztemetőben.
 
 Október 27-én lakossági felhasználásra, korlátozott mennyiségben kőzúzalékot helyeznek ki a temetőkertekbe, a kiszállítások reggel 7 órától folyamatosan 17 óráig tartanak. A temetőkön belüli munkavégzés - kivételt képez az üzemzavar elhárítása - október 29-től november 2-ig tilos.

 A megnövekedett gyalogosforgalom miatt a Béla úti köztemetőbe november 1-én még az engedéllyel rendelkezők számára is tilos gépjárművel behajtani. Október 31-én azonban nem kell behajtási engedélyt váltania a mozgáskorlátozottaknak, valamint idős, beteg embereknek.
 
 A Béla úti köztemető személyi portáján elhelyezett sírhelynyilvántartó könyvek segítik a megemlékezőket temetőben nyugvó hozzátartozóik sírhelyének megkeresésében, továbbá a 2005-ben felállított kopjafánál emlékezhetnek meg a látogatók távol nyugvó szeretteikről.
 
 A temetőkertek nyugalmát, az általános rendet a rendőrség mellett a Városi Polgárőrség, valamint egy megbízott őrző-védő vállalkozás biztosítja, továbbá a Városgondnokság munkatársai is rendelkezésre állnak a Béla úti köztemető teherportáján, illetve a személyi portánál.

Online parkolási ügyintézés

Online parkolási ügyintézés

Hibabejelentés

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja

Székesfehérvár honlapja