Több rangos díjat is kapott a város a környezetszépítő munkáért

Hosszú évek környezetszépítő munkája, nyert idén visszaigazolást azzal, hogy Székesfehérvár több díjat is kapott az elmúlt napokban. A Virágos Magyarország környezetszépítő versenyen a fődíjat nyerte el Székesfehérvár, míg Spanyárné Halász Szilvia munkáját az év főkertésze címmel ismerték el.
2019.10.10. 10:15 |

Örömteli hír, hogy a Virágos Székesfehérvár pályázatra 4203 jelentkezés érkezett idén ősszel, amivel több mint duplájára emelkedett a pályázók száma az előző évhez képest. 

A kanadai "Communities in Bloom" virágosítási világversenyen két elismerésben is részesült a város. Jövőre pedig az Európai Virágos Városok és Falvak versenyében Székesfehérvár és Orfű mérkőzhet meg 9 ország közel 15 ezer településével.

A Virágos Magyarország versenyen több mint 330 település közül Székesfehérvár, Orfű és Budapest V. kerülete nyerte el az idén a környezetszépítő verseny fődíját, közülük Székesfehérvár és Orfű képviselik Magyarországot jövőre az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén, az Entente Florale Europe megmérettetésen.

A Virágos Magyarországért mozgalom azért indult el, hogy szebb, virágosabb település kialakítására ösztönözze a résztvevőket. Célja azonban folyamatosan változott az idővel, már nemcsak virágosításról szól a verseny, hanem az egészséges, környezettudatos közösségről, a fenntartható környezetről és a környezeti nevelés fontosságáról. 

A Magyar Önkormányzati Főkertész Szövetség "Év főkertésze 2019." díjat idén Spanyárné Halász Szilvia kapta, aki 1992 óta Székesfehérvár főkertésze. A kertészmérnök és környezetvédelmi szakmérnök a Virágos Magyarország alapítása óta részt vesz a versenyben, elkötelezett tagként részt vesz a környezetszépítő célok népszerűsítésében, és a bekapcsolódó települések felkészítésében, és Székesfehérvár is számos korábbi elismerést köszönhet neki.

„Mindkét versenyen a fehérvári közösség kapott díjakat”

Gyönyörű városokkal kellett versenyeznie Székesfehérvárnak, amik magas szinten művelik a zöldterületek gondozását – mondta Bozai István városgondnok. „Nagyon büszke vagyok, hogy megálltuk a helyünket a nemzetközi a „mezőnyben” A legnagyobb siker azonban az, hogy a Virágos Székesfehérvár pályázaton, melyen gyakorlatilag minden fehérvári intézmény részt vesz több mint 300 társasház is pályázott virágokra és mintegy négyezer családi házas jelentkező is volt. Köszönjük a városnak, hogy lehetővé teszi azt a zöld innovációt, mely a jövő generációjának nagyon fontos alapot ad.”

Napraforgó napközis tábor

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja