Több mint száz parkfenntartó munkatárs nyírja a füvet a városban

Több hete elkezdék már a munkát és ebben az évben is ütemterv szerint végzik a parkfenntartók a közterületi fűnyírást a város egész területén. Összesen 3.8 millió négyzetméternyi területen dolgoznak és több mint száz parkfenntartó vesz részt a kaszálási munkában.

2023.05.04. 09:50 |
Több mint száz parkfenntartó munkatárs nyírja a füvet a városban

A kiemelt területeken 10-14 alkalommal nyírják évente a füvet.

A Belváros környékén kéthetente nyírjuk a füvet, a többi területre pedig átlagban három hetente jutnak el a fűnyírótraktorok majd utánuk a motoros kaszával dolgozó munkatársak – mondta Homoki László kertészmérnök, parkfenntartási vezető. Három nagy csapattal végzi a Városgondnokság a közterületi kaszálási feladatokat Székesfehérváron és van egy külön a kilenc önkormányzati temetőt gondozó csoport is.

A kaszálást 18 nagy teljesítményű fűnyíró traktorral és 48 fűkaszával végzik a parkfentartók. Két ütemben dolgoznak: először a fűnyíró traktorok végzik a munkájukat és őket követik a fűkaszával dolgozók azokon a helyeken, amit nem lehet a nagy fűnyírókkal megközelíteni.

Ezen a héten a ballagásra fókuszáltak és az iskolák környékén dolgoztak, de a lakótelepeken is elkezdték a munkát. "Normál esetben kéthetente érünk vissza egy-egy területre. A tavaszi csapadékos időszakban látványosan növekszik minden növény, így a fű is, mely ilyenkor naponta több centit is képes nőni." - mondta Homoki László.

A fűkaszás munka nagyon emberigényes, mert két-két ember tartja a ponyvát a két motoros kaszás mellett és utánuk egy takarító is dolgozik, így egy ilyen csapathoz hét munkatársra van szükség.

Idén is lesznek méhlegelők a városban, amik körül határozott kontúrt húznak majd a fűnyírógéppel, hogy egyértelműen látszódjon, hogy ott más gyepfenntartási módszert alkalmaznak.

Faültetési pályázat 2024.

Online parkolási ügyintézés

Online parkolási ügyintézés

Hibabejelentés

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja

Székesfehérvár honlapja