Telefonon keresi a Városgondnokság azokat, akik nem foglaltak időpontot

A Városgondnokság 2020. május 6-án az összes pályázó részére kiküldte az időpontfoglaló e-maileket a regisztráció során megadott e-mail címre. Amennyiben nem érkezett meg a levél, kérjük egyeztetés céljából hívják fel a 22/511-309-es telefonszámot. 
2020.05.11. 17:30 |

Elektronikus időpont foglalásra május 12-ig volt mód. Május 13-tól a Városgondnokság munkatársai telefonon fogják keresni azokat, akikkel addig nem egyeztettek. Ha valamilyen okból kifolyólag nem sikerült időpontot egyeztetni, kérjük a megpályázott virágcsomag kiosztásának napján, a szabályok betartása mellett menjen el Ön vagy meghatalmazottja a növényekért!

A virágosztás ütemezése:

május 14. Ablak-erkély „A”
május 15. Ablak-erkély „B”
május 16. Társasház „A”
május 16. Társasház „B”
május 16. Társasház „A+komposzt+ vadszőlő”
május 16. Társasház „B+komposzt+vadszőlő”
május 19. Családi ház „A”
május 21. Középiskolák, intézmények
május 23. Családi ház „A+komposzt”
május 26. Családi ház „B”
május 28. Családi ház „B+komposzt”

A lakossági pályázók az Iparcikk I. piac területén 2020. május 14-től – 2020. május 28-ig ütemezés szerint vehetik majd át a növényeket. Az intézményeknek (összesen 137 pályázó) pedig május 21-től a Városgondnokság szállítja ki a növénycsomagokat.

Lebonyolítás folyamata:

  • A növényekért csak személygépjárművel érkezhet a pályázó. Gyalog, kerékpárral az átvétel nem lesz lehetséges.
  • Egy jármű vezetője több pályázó növényeit is átveheti az arra a napra kiírt kategóriában, egy meghatalmazás kitöltésével. (meghatalmazás minta innen LETÖLTHETŐ!)
  • A behajtás a piac Halász utcai bejáratánál történik, a kihajtás a Selyem utcai kapun lesz.
  • Az átadópontot a járművek közötti kettő méteres távolságot betartva, nyitott csomagtartóval közelíthetik meg.
  • Az átvételkor a vezető nem szállhat ki az autóból, a Városgondnokság munkatársai pakolják majd be a növényeket a nyitott csomagtartóba.
  • Lehetőség szerint készítsenek be ládát, dobozt a növények számára.
  • A jármű szennyeződésének megakadályozása érdekében gondoskodjon a megfelelő védelemről.

A mostani pályázatban nem csak egynyári virágokra, hanem a kukaketrecek befuttatására vadszőlőre is lehetett pályázni, így összesen 1110 tő vadszőlőt osztanak ki a fehérváriak között.

A növények kiosztása szabad téren zajlik majd a járványügyi előírások betartásával és minden városgondnoksági dolgozón megfelelő védőeszközök lesznek.

Évről-évre egyre több fehérvári kapcsolódik be a vonzóbb városkép kialakításába ingatlanja virágosításával. Az idén májusban kiosztásra kerülő növényekre még tavaly ősszel lehetett pályázni. Szép példák vannak lakótelepeken kialakult kertészkedő közösségekről, és gyönyörű látványt nyújtanak a pályázaton kapott, dúsan virágzó muskátlik, és petúniák az ablakok és erkélyek virágtartóiban.

Tábor a Bregyóban

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja