Takarító robot áll szolgálatba a Városi Piacon - ötezer négyzetméteren mos fel

Bemutatta legújabb kollégáját a Városgondnokság: a Városi Piacon áll munkába egy takarító robot, mely nagy segítségére lesz a kézi takarítást végző csapatnak. A robot a piac nyitvatartási idején túl magától elindul és a hajnali nyitásra mind az ötezer négyzetméteren feltakarít.

2023.12.12. 16:01 |
Takarító robot áll szolgálatba a Városi Piacon - ötezer négyzetméteren mos fel

A Városgondnokság a parkfenntartásban már alkalmaz robottechnikát, ugyanis három olyan robotfűnyíró is dolgozik a városban, melyekkel a nehezen megközelíthető helyeken nyírják a füvet. Most a takarításban is elkezdenek munkába állítani egy olyan robotot, mely képes a mintegy ötezer négyzetméter alapterületű Városi Piacon feltakarítani. Nagyon bízunk abban, hogy sokat tud majd segíteni a gép a takarítók munkájában – mondta Bozai István városgondnok.

Ez az első takarító robot a Városgondnokságon, ami a Városi Piac takarító csapatának nyújt nagy segítséget, hiszen az asztalok közötti folyosókat teljes hosszában fel tudja takarítani.

A takarító robot 50cm-es tisztítószélességgel rendelkezik és egy előre meghatározott térkép szerint közlekedik, azonban ha szükséges az embereket, különböző tárgyakat is ki tudja kerülni. Nagy előnye, hogy a tisztítási hatékonysága, alapossága is jobb, mint a kézi takarításnak. A robot mintegy 14.5 millió forintba került és a nyitvatartási időn kívül teljesen önállóan feltakarít a Városi Piac teljes területén.

Bozai István elmondta, hogy ha beválik a Városi Piacon a robottakarító gép, akkor az uszoda folyamatos takarításában is lehetséges, hogy egy ilyen eszköz lesz majd a takarító személyzet segítségére.

Székesfehérvár az első olyan település, ahol önkormányzati szolgáltató használ önműködő robotot takarításban.

Online parkolási ügyintézés

Online parkolási ügyintézés

Hibabejelentés

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja

Székesfehérvár honlapja