Városi táborok fehérvári iskolásoknak a Bregyóban és Velencén

2022.05.27. |

Idén is megújult tartalommal kerülnek megszervezésre a városi táborok. Rengeteg érdekes és színes programmal várja az általános iskolásokat a Bregyó-közi napközis tábor, valamint a Gyermek és Ifjúsági Tábor Velencén. A Bregyóban 2022. június 27. és augusztus 12. között hét turnusban, hétköznapokon 08.00-tól 16.00 óráig várják a gyerekeket. Velencén pedig négy héten keresztül szórakozhatnak a táborozók 2022. július 03-tól július 29-ig.

Székesfehérvár Önkormányzata által szervezett táborok programjairól, a díjazásról és a jelentkezés feltételeiről a letölthető dokumentumokban, valamint lentebb olvashat részletes információkat.

Érdeklődni a fehervartabor@varosgondnoksag.hu e-mail címen és a 70/66-99-112 telefonszámon lehet.

Napraforgó Városi Tábor – Székesfehérvár+Velence néven a facebook-on is megtalálható minden fontos információ és aktuális hír a nyári táborokkal kapcsolatban.


On-line kitölthető jelentkezési lap a Bregyó napközis táborba 

On-line kitölthető jelentkezési lap a Velencei bentlakásos táborba


Kedves Szülők! Kedves Táborozók!

A tavalyihoz hasonlóan színes programokkal várjuk a székesfehérvári általános iskolák tanulóit bejáró és bentlakásos táborainkban egyaránt.

Jelentkezni elektronikus úton a fenti jelentkezési adatlapok segítségével lehet. Minden jelentkezés sikerességét visszaigazoljuk.

Az időpontok:

 • Bregyó-közi napközis tábor:
  1. turnus 2022. június 27. – 2022. július 01.
  2. turnus 2022. július 04. – 2022. július 08.
  3. turnus 2022. július 11. – 2022. július 15.
  4. turnus 2022. július 18. – 2022. július 22.
  5. turnus 2022. július 25. – 2022. július 29.
  6. turnus 2022. augusztus 01. – 2022. augusztus 05.
  7. turnus 2022. augusztus 08. – 2022. augusztus 12.
 • Velencei bentlakásos tábor:
  1. turnus 2022. július 03. – 2022. július 08.
  2. turnus 2022. július 10. – 2022. július 15.
  3. turnus 2022. július 17. – 2022. július 22.
  4. turnus 2022. július 24. – 2022. július 29.

Mindkét tábort érintő információk:

Jelentkezés módja:

Jelentkezni 2022. május 27-től a fenti jelentkezési adatlapok kitöltésével lehet.

A napközis tábor esetében, amennyiben a gyermek valamilyen ételallergiában szenved és speciális étrendet folytat, akkor az első jelentkezésének minimum 5 munkanappal a tábor kezdete előtt be kell érkeznie.  Amennyiben már egy turnusra jelentkezett a gyermek és most egy másikra jelentkezik, úgy nekik is a 3 munkanapos szabályt kell betartaniuk.

Minden elektronikus jelentkezésről küldünk egy visszaigazoló e-mailt. Amennyiben az e-mailt nem kapják meg legkésőbb másnap a tisztelt szülők, kérjük, a lap alján megadott elérhetőségen keressék meg a szervezőket. Jelentkezéseket csak és kizárólagosan írásos formában fogadunk el.

Kik jelentkezhetnek a táborba:

A táborban 1-7. osztályt végzett (7-14 éves), székesfehérvári lakcímmel rendelkező  gyermekek vehetnek részt.  A vidéki lakcímmel rendelkező gyermekek teljes térítési áron jöhetnek a táborba szabad kapacitás függvényében!

Tábor díjak:

A velencei bentlakásos tábor díja: 25.000,- Ft/fő/turnus, mely tartalmazza a napi 3-szori étkezés (hideg reggeli, meleg ebéd és meleg vacsora) költségeit.

A napközis tábor napidíja: 510 - Ft/fő, kedvezményes napidíj: 255- Ft/fő.

A Székesfehérváron lakó gyerekeknek lehetőségük van térítési díjkedvezményt, illetve a díj elengedését kérni a napközis tábor esetében. Az alábbi lehetőségek lehetnek:

 • Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő vagy nevelésbe vett gyermekek ingyenesen vehetik igénybe a tábort. Ebben az esetben Székesfehérvár Megyei Jogú Város Címzetes Főjegyzője által kiállított, a tábor ideje alatt érvényes, a jogosultságot igazoló határozat másolatát csatolni kell a jelentkezési adatlaphoz.
 • Az előző pontba nem tartozó 3 vagy több gyermeket nevelő családban élő vagy tartósan beteg vagy fogyatékos gyermekek 50%-os (normatív) kedvezményes díj megfizetése mellett táborozhatnak. Ebben az esetben a jogosultságot igazoló okirat másolatát csatolni kell a jelentkezési adatlaphoz. (pl. a Magyar Államkincstár igazolása a magasabb összegű családi pótlék folyósításáról, a bankszámlakivonat másolata nem fogadható el.)
 • Családvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek ingyenesen táborozhatnak. Ebben az esetben Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármestere által kiállított, a tábor ideje alatt érvényes, a jogosultságot igazoló határozat másolatát csatolni kell a jelentkezési adatlaphoz.

Amennyiben a jelentkezéskor a határozat másolata nem áll a szülő rendelkezésére azt később pótolhatja. Ha a gyermek táborozásának megkezdéséig ez nem sikerül, úgy kérjük, a teljes tábor díjat fizessék be.  2022. augusztus 12-ig, a tábor végéig utólag is megküldhetik a határozat másolatát, ebben az esetben a befizetett összeg és a határozat alapján kiszámolt tábordíj összege közti különbséget visszautaljuk.

Tábordíj befizetés módjai:

Mindkét tábor esetében a befizetendő tábor díjat a Városgondnokság Kft. alábbi, A Raiffeisen Bank Zrt-nél vezetett 12001008-01777131- 00100002 számú számlaszámunkra. A közleményben kérjük a beazonosíthatóság végett feltüntetni a gyermek(ek) nevét, iskoláját – nem szükséges kiírni a teljes nevet, elég csak olyan hosszan, amiből egyértelműen be lehet azonosítani, pl,: Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény helyett Kodály – és a választott tábor nevét és turnus számát. Utalás esetén kéjük, hogy a tábor díjat 5 munkanappal a turnus kezdete előtt legyenek szívesek elutalni.

Jelentkezés lemondása:

A jelentkezés lemondása a jelentkezéshez hasonlóan csak és kizárólag írásban történhet mindkét tábor esetén. Elektronikus úton a fehervartabor@varosgondnoksag.hu e-mail címre egy levél küldésével, vagy a napközis tábor esetén is.  Minden e-mailben történő lemondásra válaszolunk, amennyiben a tisztelt szülő nem kap választ legkésőbb másnap, kérjük, keresse meg újra a szervezőket.

A napközis tábor esetében a lemondás legkésőbb 3 munkanappal a tábor kezdete előtt – hétfői tábor kezdés esetén ez a szerdai napot jelenti – délelőtt 10 óráig történhet meg. Ekkor a befizetett tábor díjat visszautaljuk a szülő által megadott bankszámla számra. Amennyiben a gyermek vasárnap betegszik meg, akkor is kérjük, hogy jelezzék, hogy nem tud jönni a gyermek a táborba. Egyrészt, mivel, amennyiben egész héten nem tud jönni a gyermek, úgy a csütörtöki és pénteki napra eső tábordíjat vissza tudjuk utalni. Másrészt, így értesíthetjük a felügyelőket, hogy a gyermek a héten nem tud jönni.

 A velencei bentlakásos tábor esetében, amennyiben a jelentkezett gyermek a tábor kezdetekor nem érkezik meg a táborba, a már befizetett táborozási díj visszatérítésére betegség esetén van lehetőség. Ehhez orvosi igazolás bemutatására van szükség, legkésőbb a tábor kezdetét követő első munkanapon. A tábor elfoglalását követően, a tábor megkezdésétől számítva a táborozási díj visszaigénylésére betegség esetén sincsen lehetőség.

A befizetett, visszajáró tábordíjat az alábbi napokon utaljuk vissza:

Velencei tábor: 2022. augusztus 05.

Bregyó napközis tábor: 2022. augusztus 19.

Töröljük azon jelentkezéseket, amelyek esetében a tábor térítési díja nem kerül befizetésre a megnevezett határidőre mindkét tábor esetében (a táborozás megkezdése előtt legkésőbb 3 munkanappal korábban meg kell jelennie a tábordíjnak a Városgondnokság számláján).

Egészségügyi nyilatkozat:

A jelentkezéskor az adatlap mellett egy egészségügyi nyilatkozatot is kapnak a gyermekek. Ezt a nyilatkozatot, a kinyomtatott adatlappal együtt a gyermek a táborozásának első napján, kitöltve hozza magával. A gyermekeket nem szükséges háziorvossal megvizsgáltatni a tábor kezdet előtt, elég, hogy a szülő nyilatkozik. Arra figyeljünk, hogy a nyilatkozat keltezése nem lehet régebbi 72 óránál, vagyis legkorábban pénteki napon töltsék ki. Amennyiben a gyermek több turnusra jön, elég az első alkalomkor kitölteni és leadni. Ha mindkét táborba megy a gyermek, úgy két nyilatkozat szükséges. A nyilatkozatot a Városgondnokság honlapjáról is le lehet tölteni.

Tájékoztató a kullancs elleni védekezésről:

A 37/2007. EüM-SZMM rendelet 1. számú melléklet 6. pontja értelmében fel szeretném hívni a kedves szülők figyelmét, hogy védőoltással megelőzhető a kullancs-encephalitis, azonban a Lyme-kór ellen nem véd, ezért a kullancsirtószerek alkalmazása és a naponkénti "kullancsvizit", valamint a felfedezett kullancsok azonnali eltávolítása szükséges.

A tábor területére állatot bevinni TILOS! Ha a gyermekek a táborozás ideje alatt mégis találkoznak idegen állattal, kerüljék a velük való érintkezést, simogatást, mivel ezzel kockáztatják, hogy különböző betegségeket – pl.: veszettséget – kapnak el.

Napraforgó Városi Napközis Tábor (Bregyó-köz)

2022.06.27 - 2022.08.12. közötti időszakban, hét héten át fogadja a tábor a táborozókat, szombat és vasárnap kivételével. A városi napközis tábor gazdag programmal, remek nevelőkkel vár Benneteket! A változatos sportolási lehetőségek, sokféle kézműves és ismeretterjesztő foglalkozás mellett, a Városi Képtár és a Hetedhét Játékmúzeum interaktív programjain is részt vehettek és a Koronás Parkba is ellátogathattok. Kánikula idején, a székesfehérvári strandon és a tábor árnyas fái alatt nyerhettek enyhülést. A hetente egyszer zenés, táncos foglalkozáson vehettek részt, ahol a népi kultúrával ismerkedhettek meg különböző vendégek segítségével. Emellett a tábor területén, a játszótéren lehetőség van pihenésre, társasjátékokra, kötetlen kikapcsolódásra is.

Fontos információk:

 • A táborban nincs mód speciális bánásmódot, orvosi kezelést, vagy egészségügyi felügyeletet igénylők fogadására.
 • Lehetőség van a táborozó speciális érzékenysége esetén diétás étkezés rendelésére is. Csak orvosi lelettel történő igazolás esetén van módunkban a diétás ételt biztosítani.
 • A távolabb lakó gyermekek biztonságos kíséréséről (a táborba és a gyülekezési helyekre történő visszaérkezésükről) a felügyeletükre kijelölt nevelők beosztásával a táborvezető gondoskodik.
 • Amennyiben az adatlapon úgy rendelkezett a szülő, a gyermek önállóan érkezhet a kijelölt gyülekezési helyekre és távozhat onnan a meghatározott időpontok betartásával.
 • A tábor megközelítése a 2022. évi nyári menetrend szerint (az Alba Volán Zrt. által) közlekedő helyi járatú autóbusszal történik. A helyi járatú buszjegyről a táborozásban résztvevő gyermekek részére az utazáshoz a szülőnek kell gondoskodnia.
 • Az alábbi intézmények főbejárata előtti gyülekező helyen reggelente 07:15-07:30 óra között várják a pedagógusok a táborozó gyerekeket. Délután, 16:00 órára ugyanazon a gyülekezőhelyre érkeznek vissza a tanulók, ahol a nevelők legkésőbb 16:30-ig felügyelnek rájuk.

Székesfehérvári Ifjúsági Tábor (Velence, Régiposta utca 1.sz.)

A Székesfehérvári Ifjúsági Táborban 2022. július 03. és július 29. között négy 5 éjszakás turnusban várjuk a táborozókat.

Fontos információk:

 • A táborba érkezés és a hazautazás a szülő kíséretében, egyénileg történik minden táborozó részéről, minden turnus kezdés esetében vasárnap 16.00 órától 17.30-ig történő beérkezéssel, valamint minden turnus befejezésének napján 15.30 órától 18.00 óráig történő hazautazással. Tábor címe: Velence, Régiposta utca 1.
 • A táborban nincs mód speciális bánásmódot, orvosi kezelést, vagy egészségügyi felügyeletet igénylő gyermekek fogadására.

A táborok témája a következő lesz:

I. turnus (2022. július 03 – július 08.) Sportos tábor

II. turnus (2022. július 10 - 15.) Harry Potter tábor

III. turnus (2022. július 17 – 22.) Magyarország Szeretlek tábor

IV. turnus (2022. július 24 – 29.) Rejtélyek tábora – Legyél te a legjobb nyomozó


Elérhetőségek:

Telefon:

 • Adminisztrációs ügyekben és a Bregyó tábor kapcsán: 70-66-99-112
 • Velencei tábor,  adminisztráció kapcsán:  70/66-99-112

E-mail: fehervartabor@varosgondnoksag.hu

Online parkolási ügyintézés

Online parkolási ügyintézés

Hibabejelentés

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja

Székesfehérvár honlapja