Városi tábor fehérvári iskolásoknak a Bregyóban

2021.05.25. |

2021-ben is megújult tartalommal szervezük meg a városi tábort a Bregyóban. Rengeteg érdekes és színes programmal várjuk az általános iskolásokat. A Bregyóban június 28. és augusztus 13. között hét turnusban, hétköznapokon 08.00-tól 16.00 óráig várjuk a gyerekeket. Sajnos még idén is naponta maximum 200 fő gyermeket tud majd fogadni a tábor, melyre online lehet jelentkezni.

Székesfehérvár Önkormányzata által szervezett táborok programjairól, a díjazásról és a jelentkezés feltételeiről a letölthető dokumentumokban, valamint lentebb olvashat részletes információkat.

Érdeklődni a tabor@varosgondnoksag.hu e-mail címen és a 70/51-58-703 telefonszámon lehet.

LETÖLTHETŐ házirend a Bregyó-közi napközis táborra vonatkozóan

LETÖLTHETŐ egészségügyi nyilatkozat

LETÖLTHETŐ jelentkezési adatlap


On-line kitölthető jelentkezési lap a napközis táborba 


Kedves Szülők! Kedves Táborozók!

A tavalyihoz hasonlóan színes programokkal várjuk a székesfehérvári általános iskolák tanulóit bejáró táborunkban.

Jelentkezni elektronikus úton a fenti adatlap segítségével tudnak 2021 május 25-től!.

Az időpontok:

 1. Bregyó-közi napközis tábor:
 • I. turnus: (06.28. - 07.02.)
 • II. turnus (07.05. - 07.09.)
 • III. turnus (07.12. - 07.16.)
 • IV. turnus (07.19. - 07.23.)
 • V. turnus (07.26. - 07.30.)
 • VI. turnus (08.02. - 08.06.)
 • VII. turnus (08.09. - 08.13.)

A tábort érintő információk:

Jelentkezés módja:

Jelentkezni a Városgondnokság oldalán található jelentkezési adatlap kitöltésével tudnak. CSAK ONLINE!

Fontos, hogy 3 munkanappal a turnus kezdete előtt – vagyis szerdán -, délelőtt 10 óráig lehet jelentkezni a következő hétre.

A napközis tábor esetében, amennyiben a gyermek valamilyen ételallergiában szenved és speciális étrendet folytat, akkor az első jelentkezésének minimum 5 munkanappal a tábor kezdete előtt be kell érkeznie.  Amennyiben már egy turnusra jelentkezett a gyermek és most egy másikra jelentkezik, úgy nekik is a 3 munkanapos szabályt kell betartaniuk.

Minden elektronikus jelentkezésről küldünk egy visszaigazoló e-mailt. Amennyiben az e-mailt nem kapják meg legkésőbb másnap a tisztelt szülők, kérjük, a lap alján megadott elérhetőségen keressék meg a szervezőket. Jelentkezéseket csak és kizárólagosan írásos formában fogadunk el.

Kik jelentkezhetnek a táborba:

A táborban 1-7. osztályt végzett (7 -14 éves), székesfehérvári oktatási intézménybe járó tanulókat fogadunk. A székesfehérvári iskolák vidéki tagintézményeibe járó gyermekek nem jöhetnek a táborba. 

Tábori díjak:

A napközis tábor napidíja: 508,- Ft/fő, kedvezményes napidíj: 254,- Ft/fő.

A Székesfehérváron lakó gyerekeknek lehetőségük van térítési díjkedvezményt, illetve a díj elengedését kérni a napközis tábor esetében. Az alábbi eshetőségek lehetnek:

 • Gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek ingyenesen vehetik igénybe a tábort. Ehhez a Jegyző által kiállított, a tábor ideje alatt érvényes határozat másolatát kell a szervezőknek leadni.
 • Nevelésbe vett gyermekek is ingyenesen jöhetnek a táborba, ehhez a nevelésbe vételről szóló határozat másolatát kell a jelentkezéshez csatolni.
 • Családvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek ingyenesen, vagy kedvezményes díjon táborozhatnak, amennyiben az érvényes, Polgármester által aláírt határozat másolatát eljuttatja a szervezőknek.
 • Normatív kedvezményben részesülő gyermekek is kedvezményes táborozásra jogosultak. A lehetséges esetek például a 3 vagy több gyermeket nevelő családban élő csemeték, tartós betegségben szenvedők. Esetükben is szükséges, hogy jogosultságukat hivatalos okirat másolatával támasszák alá. Pl.: kormányhivatal által kiállított bizonyítvány a családi pótlék összegéről, járási hivatal határozata. Nem fogadható el viszont a bankszámlakivonat másolata.

Amennyiben a jelentkezéskor a határozat másolata nem áll a szülő rendelkezésére azt később pótolhatja. Ha a gyermek táborozásának megkezdéséig ez nem sikerül, úgy kérjük, a teljes tábor díjat fizessék be.  Augusztus 19-ig, a tábor végéig utólag is megküldhetik a határozat másolatát, ebben az esetben a befizetett összeg és a határozat alapján kiszámolt tábordíj összege közti különbséget visszautaljuk.

Tábordíj befizetés módjai:

A befizetendő tábor díjat a Városgondnokság Kft. alábbi, Duna Takarék Banknál vezetett bankszámla számára utalással lehet kielégíteni: 58600362-11187268-00000000.

A közleményben kérjük a beazonosíthatóság végett feltüntetni a gyermek(ek) nevét, iskoláját – nem szükséges kiírni a teljes nevet, elég csak olyan hosszan, amiből egyértelműen be lehet azonosítani, pl,: Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény helyett Kodály – és a választott tábor nevét és turnus számát. Utalás esetén kéjük, hogy a tábor díjat 5 munkanappal a turnus kezdete előtt legyenek szívesek elutalni.           

Jelentkezés lemondása:

A jelentkezés lemondása a jelentkezéshez hasonlóan csak és kizárólag írásban történhet. Elektronikus úton a tabor@varosgondnoksag.hu e-mail címre egy levél küldésével, vagy a napközis tábor esetén, a helyszínen írásban. Minden e-mailben történő lemondásra válaszolunk, amennyiben a tisztelt szülő nem kap választ legkésőbb másnap, kérjük, keresse meg újra a szervezőket.

A napközis tábor esetében a lemondás legkésőbb 3 munkanappal a tábor kezdete előtt – hétfői tábor kezdés esetén ez a szerdai napot jelenti – délelőtt 10 óráig történhet meg. Ekkor a befizetett tábor díjat visszautaljuk a szülő által megadott bankszámla számra. Amennyiben a gyermek vasárnap betegszik meg, akkor is kérjük, hogy jelezzék, hogy nem tud jönni a gyermek a táborba. Egyrészt, mivel, amennyiben egész héten nem tud jönni a gyermek, úgy a csütörtöki és pénteki napra eső tábordíjat vissza tudjuk utalni. Másrészt, így értesíthetjük a felügyelőket, hogy a gyermek a héten nem tud jönni.

Töröljük azon jelentkezéseket, amelyek esetében a tábor térítési díja nem kerül befizetésre a megnevezett határidőre mindkét tábor esetében (a táborozás megkezdése előtt legkésőbb 3 munkanappal korábban meg kell jelennie a tábordíjnak a Városgondnokság számláján). 

Egészségügyi nyilatkozat:

A jelentkezéskor az adatlap mellett egy egészségügyi nyilatkozatot is kapnak a gyermekek. Ezt a nyilatkozatot, a kinyomtatott adatlappal együtt a gyermek a táborozásának első napján, kitöltve hozza magával. A gyermekeket nem szükséges háziorvossal megvizsgáltatni a tábor kezdet előtt, elég, hogy a szülő nyilatkozik. Arra figyeljünk, hogy a nyilatkozat keltezése nem lehet régebbi 72 óránál, vagyis legkorábban pénteki napon töltsék ki. Amennyiben a gyermek több turnusra jön, elég az első alkalomkor kitölteni és leadni. Ha mindkét táborba megy a gyermek, úgy két nyilatkozat szükséges. A nyilatkozatot a Városgondnokság honlapjáról is le lehet tölteni. 

Tájékoztató a kullancs elleni védekezésről:

A 37/2007. EüM-SZMM rendelet 1. számú melléklet 6. pontja értelmében fel szeretném hívni a kedves szülők figyelmét, hogy védőoltással megelőzhető a kullancs-encephalitis, azonban a Lyme-kór ellen nem véd, ezért a kullancsirtószerek alkalmazása és a naponkénti „kullancsvizit”, valamint a felfedezett kullancsok azonnali eltávolítása szükséges.

A tábor területére állatot bevinni TILOS! Ha a gyermekek a táborozás ideje alatt mégis találkoznak idegen állattal, kerüljék a velük való érintkezést, simogatást, mivel ezzel kockáztatják, hogy különböző betegségeket – pl.: veszettséget – kapnak el.

Napraforgó Városi Napközis Tábor (Bregyó-köz)

2021.06.28 és 2021.08.13. közötti időszakban, hét héten át fogadja a tábor a táborozókat, szombat és vasárnap kivételével. A városi napközis tábor gazdag programmal, remek nevelőkkel vár Benneteket! A változatos sportolási lehetőségek, sokféle kézműves és ismeretterjesztő foglalkozás mellett, a Városi Képtár és a Hetedhét Játékmúzeum interaktív programjain is részt vehettek és a Koronás Parkba is ellátogathattok. Kánikula idején, a székesfehérvári strandon és a tábor árnyas fái alatt nyerhettek enyhülést. A hetente egyszer zenés, táncos foglalkozáson vehettek részt, ahol a népi kultúrával ismerkedhettek meg különböző vendégek segítségével. Emellett a tábor területén, a játszótéren lehetőség van pihenésre, társasjátékokra, kötetlen kikapcsolódásra is.

Fontos információk:

 • A táborban nincs mód speciális bánásmódot, orvosi kezelést, vagy egészségügyi felügyeletet igénylők fogadására.
 • Lehetőség van a táborozó speciális érzékenysége esetén diétás étkezés rendelésére is. Csak orvosi lelettel történő igazolás esetén van módunkban a diétás ételt biztosítani.
 • A távolabb lakó gyermekek biztonságos kíséréséről (a táborba és a gyülekezési helyekre történő visszaérkezésükről) a felügyeletükre kijelölt nevelők beosztásával a táborvezető gondoskodik.
 • Amennyiben az adatlapon úgy rendelkezett a szülő, a gyermek önállóan érkezhet a kijelölt gyülekezési helyekre és távozhat onnan a meghatározott időpontok betartásával.
 • A tábor megközelítése a 2019. évi nyári menetrend szerint (a KNYKK Zrt. által) közlekedő helyi járatú autóbusszal történik. A helyi járatú buszbérletről, vagy buszjegyről a táborozásban résztvevő gyermekek részére az utazáshoz a szülőnek kell gondoskodnia.
 • Az alábbi intézmények főbejárata előtti gyülekező helyen reggelente 07:15-07:30 óra között várják a pedagógusok a táborozó gyerekeket. Délután, 16:00 órára ugyanazon a gyülekezőhelyre érkeznek vissza a tanulók, ahol a nevelők legkésőbb 16:30-ig felügyelnek rájuk.

Elérhetőségek:

Telefon:

 • Adminisztrációs ügyekben és a Bregyó tábor kapcsán: 70/5158-703,

E-mail:

 

Tábor a Bregyóban

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja