szekesfehervarparkolas.hu - Online is kiválthatók a lakossági parkolóbérletek

A Városgondnokság új, parkolási internetes honlapján a lakossági parkolóbérletek online kiváltása mellett lehetőség van az NFC parkolókártyák feltöltésére, a parkolási pótdíjak befizetésére, sőt még az NFC kártyával indított parkolás befejezésére is. Az új reszponzív honlap a szekesfehervarparkolas.hu az összes okoskészüléken is elérhető.

2021.10.25. 14:55 |
szekesfehervarparkolas.hu - Online is kiválthatók a lakossági parkolóbérletek

A Városgondnokság szeretné kényelmesebbé tenni a parkolási ügyintézést a fehérváriaknak éppen ezért fejlesztett honlapot, melyen a lakossági bérletek kiváltása is sokkal gyorsabb online, mint személyesen az ügyfélszolgálaton. A parkolási ügyfélszolgálatára egy átlagos napon mintegy kétszáz ügyfél érkezik, de a lakossági parkolóbérletek éves cseréjét megelőző hetekben ennél jóval többen veszik igénybe az ügyfélszolgálatot.

A Városgondnokság szeretné kényelmesebbé tenni a parkolási ügyintézést a fehérváriaknak és a lakossági bérletek kiváltása is sokkal gyorsabb online, mint személyesen az ügyfélszolgálaton. A parkolási ügyfélszolgálatára naponta átlagosan mintegy kétszáz ügyfél érkezik, de a lakossági parkolóbérletek éves cseréjét megelőző hetekben jóval többen veszik igénybe az ügyfélszolgálatot. 

"Próbáljuk csökkenteni a személyes ügyfélforgalmat a Városgondnokságon, aminek fontos része, hogy elindult egy olyan honlap, ahol online kiválthatóak a parkolóbérletek" – mondta Fenyves Balázs a Városgondnokság Parkolási és jegyellenőrzési csoportjának vezetője.

Mostantól a lakossági parkolóbérletek is kiválthatóak online, melyből közel nyolcezer darabot igényelnek évente a fehérváriak. Az interneten kiváltott bérletek papír alapon nem kerülnek majd kiadásra, ugyanis a parkolóőröknél található ellenőrző eszköz online adatbázisa tartalmazza a kiváltott bérletekhez tartozó rendszámokat és annak helyszínre vonatkozó jogosultságát is.

A bérletvásárláson kívül számos funkciót elérhetnek az ügyfelek az új felületen:

  • A székesfehérvári NFC parkolókártya egyenleg feltöltése
  • Az NFC kártyával indított parkolások lezárása
  • A parkolási pótdíjak befizetése
  • A pótdíjazással kapcsolatos panaszok/ellentmondások kezelése

A történelmi belvárosba, az-az a kiemelt övezetbe való behajtási és parkolási engedélyeken kívül minden típusú bérlet kiváltható az új felületen, de fel tudják tölteni az ügyfelek az NFC parkoló kártyájukat is, továbbá ha elfelejtették azt leállítani az online felületen le lehet állítani az NFC kártyával indított parkolást. 

Már a 2022-es lakossági bérletek is online kiválthatók

2021. október 31. fontos dátum a tavalyi lakossági parkolóbérletek szempontjából, ugyanis a 2020. március 20. előtt kiváltott lakossági éves parkolóbérletek eddig érvényesek. A szekesfehervarparkolas.hu honlapon kiválthatók a 2022-es éves fizető I-III övezetre vonatkozó lakossági bérletek is, melyek az idei év utolsó két hónapjában is használhatóak és egészen 2023. január 31-ig érvényesek.

Virágos Székesfehérvár 2024.

Online parkolási ügyintézés

Online parkolási ügyintézés

Hibabejelentés

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja

Székesfehérvár honlapja