Székesfehérvár nyerte a Virágos Magyarországért különdíját

 Fontos szakmai elismerést kapott Székesfehérvár a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen. Fehérvár elnyerte a Magyar Önkormányzati Főkertészek, Díszkertészek, Kertépítők és Parkfenntartók Szövetségének különdíját - tájékoztatott Spanyárné Halász Szilvia városi főkertész. A nemzetközi versenyben utoljára 1996-ban szerepelt sikeresen Székesfehérvár, ebben az évben kapott ugyanis ezüst minősítést.
2009.10.12. 10:31 |
 Fontos szakmai elismerést kapott Székesfehérvár a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen. Fehérvár elnyerte a Magyar Önkormányzati Főkertészek, Díszkertészek, Kertépítők és Parkfenntartók Szövetségének különdíját - tájékoztatott Spanyárné Halász Szilvia városi főkertész.
 A Virágos Magyarországért versenyt 1994-ben hirdették meg először. Az első évben 69 település jelentkezett, azóta a verseny igazi mozgalommá vált. Spanyárné Halász Szilvia városi főkertész elmondta, hogy az idei Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen már háromszáznegyven önkormányzat vett részt. A versenyt többek között öt minisztérium, az Országgyűlés két bizottsága, Budapest Főváros Önkormányzata, a Magyar Turizmus Zrt. is támogatta. Az Önkormányzati Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. közös fődíját város kategóriában Sopronnak, falu kategóriában Lipótnak ítélték oda, így ez a két település képviselheti Magyarországot a 2010-es Entente Florale Europe versenyen. Az Európai Virágos Városok és Falvak versenye egyedülálló program Európában, mivel 25 ezer település között teremt minden évben kapcsolatot és ötvenmillió embert mozgósít minden évben a környezet szépítése, az élettér minőségének javítása érdekében. 
 

Online parkolási ügyintézés

Online parkolási ügyintézés

Hibabejelentés

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja

Székesfehérvár honlapja