Sorbanállás nélkül, online is ki lehet váltani a lakossági parkolóbérleteket

A szekesfehervarparkolas.hu november eleji indulása óta mintegy félezren váltották már ki otthonról, online a parkolóbérletüket. Január végéig várhatóan mintegy négyezer parkolóbérletet cserélnek majd le a fehérváriak, melyet sorbanállás nélkül online is kiválthatnak már!

2022.01.03. 14:13 |
Sorbanállás nélkül, online is ki lehet váltani a lakossági parkolóbérleteket

Már január 3-án is sokan érkeztek a parkolóbérletek cseréje miatt az ügyfélszolgálatra.

A lakossági parkolóbérletek kiváltásához szükséges feltöltött dukumentumokat az ügyintézők egy munkanap alatt hagyják jóvá.

Az online felületen az I-es, II-es és III-as övezetekre szóló bérletek válthatók ki, a történelmi Belváros kiemelt övezetre szóló éves behajtási engedélyek kiváltásához azonban személyesen kell a Városgondnokság Parkolási ügyfélszolgálatára bemenni.

Sokan már kiváltották a 2022-re vonatkozó lakossági bérleteket, ugyanis a veszélyhezet alatti ingyenes parkolás miatt megváltozott a 2020-as bérletek lejárati időpontja és tavaly mintegy háromezren már kiváltották az idei bérletet.

A Városgondnokság új, parkolási internetes honlapján a lakossági parkolóbérletek online kiváltása mellett lehetőség van az NFC parkolókártyák feltöltésére, a parkolási pótdíjak befizetésére, sőt még az NFC kártyával indított parkolás befejezésére is.

A parkolási ügyfélszolgálatára egy átlagos napon mintegy kétszáz ügyfél érkezik, de a lakossági parkolóbérletek éves cseréjét megelőző hetekben ennél jóval többen veszik igénybe az ügyfélszolgálatot. "Próbáljuk csökkenteni a személyes ügyfélforgalmat a Városgondnokságon, aminek fontos része, hogy már online is kiválthatóak a parkolóbérletek" – mondta Fenyves Balázs a Városgondnokság Parkolási és jegyellenőrzési csoportjának vezetője.

Az interneten kiváltott bérletek papír alapon nem kerülnek majd kiadásra, ugyanis a parkolóőröknél található ellenőrző eszköz online adatbázisa tartalmazza a kiváltott bérletekhez tartozó rendszámokat és annak helyszínre vonatkozó jogosultságát is.

A bérletvásárláson kívül számos funkciót elérhetnek az ügyfelek az új felületen:

  • A székesfehérvári NFC parkolókártya egyenleg feltöltése
  • Az NFC kártyával indított parkolások lezárása
  • A parkolási pótdíjak befizetése
  • A pótdíjazással kapcsolatos panaszok/ellentmondások kezelése

Online parkolási ügyintézés

Online parkolási ügyintézés

Hibabejelentés

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja

Székesfehérvár honlapja