Rászoruló családoknak szállítja a Városgondnokság a közterületen kivágott fákat

 Nyáron a szociális bizottság és a Városgondnokság közösen kezdtek el gondolkozni azon, hogyan is segíthetnék tűzifával a fehérvári rászorulókat. Már tavaly is adott a város tűzifát a rászorulóknak azonban most a közfa kivágásokból keletkező rönköket adják oda a rászorulóknak. Összesen 78 háztartást kap 2-3 m3 tűzifát, amit a Városgondnokság teherautója szállítki. Ez a mennyiség várhatóan elég lesz egész télen egy-egy családnak.
2009.11.11. 14:36 |
 Nyáron a szociális bizottság és a Városgondnokság közösen kezdtek el gondolkozni azon, hogyan is segíthetnék tűzifával a fehérvári rászorulókat. Már tavaly is adott a város tűzifát a rászorulóknak azonban most a közfa kivágásokból keletkező rönköket adják oda a rászorulóknak.

 A Tűzoltósággal közösen a közmunkások segítségével vágják fel a fákat és osztják majd szét. A rászoruló háztartásokat összegyűjtötték a családsegítő központ segítségével a kríziskezelő segítségével. Összesen 78 háztartást kap 2-3 m3 tűzifát a városban. Ez a mennyiség várhatóan elég lesz egész télen.


  A témáról Márton Zoltán a szociális bizottság elnöke, Dienesné Fluck Gyöngyi a szociális bizottság alelnöke, Bozai István városgondnok és Vén Norbert tűzoltó alezredes tartott sajtótájékoztatót. A városgondnok elmondta, hogy az előző években a köztéri fák kivágásának elszállításáról nem gondoskodott a Városgondnokság, egyszerűen eltűnt. Tavasszal azonban a tűzoltókkal kötöttek megállapodást, miszerint ők vágják ki a fákat Székesfehérváron, majd a tűzoltóságra szállítják.
 
A tűzoltóság udvarán felgyülemlett fa mennyisége 30-40 családnak lesz elegendő. Mostantól egyébként állandó rendszer lesz, hogy a kivágott fákat a rászorultaknak adják és ki is szállítja a Városgondnokság saját autókkal a közmunkások segítségével.
 
Vén Norbert tűzoltó alezredes elmondta, hogy a tűzoltóság a piaci ár alatt végzi a fakivágásokat Székesfehérváron. Idén annyi fát kellett vágni a viharos idő miatt, hogy a haszonfa részeket és az ágakat, gallyakat nem válogatták szét, mert olyan gyorsan kellet dolgozni.
 

Virágos Székesfehérvár 2024.

Online parkolási ügyintézés

Online parkolási ügyintézés

Hibabejelentés

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja

Székesfehérvár honlapja