Parkőrök Fehérváron - a zöldterületek tisztaságára és rendjére figyelnek

A Városgondnokság tavasz eleje óta fokozatosan vezette be a köztisztasági tevékenységébe a parkőri szolgálatot. Több helyszínen: a Zichy ligetben, a Rózsaligetben, a Jávor Ottó téren, továbbá a Halesz parkban, valamint a Palotavárosi szabadidőparkban, váltott műszakban összesen hat ember dolgozik parkőrként.

2024.05.17. 11:50 |
Parkőrök Fehérváron - a zöldterületek tisztaságára és rendjére figyelnek

Fő feladatuk az adott parkban történő szemétszedés, de természetesen, ahogy a munkakör elnevezése is mutatja, ügyelniük kell a terület rendjére, pontosabban arra, hogy jelenlétük miatt tisztább és rendezettebb marad a park, különösen a padok környéke. A parkőrök hatósági jogkörrel nem rendelkeznek, szóban tudják figyelmeztetni az esetleges rendbontókat, és telefonon értesíthetik a közterület-felügyeletet, vagy a rendőrséget, amennyiben hatósági intézkedés válna szükségessé.

A hatékonyabb munkavégzés érdekében három elektromos robogót kaptak a parkőrök.

A hét minden napján lesz egy-egy parkőr a három területen és azért vannak hatan, hogy egymást tudják váltani a folyamatos jelenlét érdekében. Elsősorban köztisztasági feladatokat végeznek majd a parkokban és jelenlétükkel vigyáznak majd a rendre.

Mivel ezen parkok területén találhatók nyilvános mosdók is, így azokban az esetlegesen előforduló, indokolatlan tartózkodást is ellenőrizhetik. A köztisztasági csoportvezetőkkel és a nyilvános illemhelyeket felügyelő járattal is kapcsolatban állnak a parkőrök, hogy feléjük is tudják jelezni, ha kapacitásukat meghaladó feladatot kell elvégezni. A Városgondnokság parkőrei májustól, munkájuk megkönnyítéseként elektromos robogóval közlekednek a telephely és a rájuk bízott közterületek között.

Faültetési pályázat 2024.

Online parkolási ügyintézés

Online parkolási ügyintézés

Hibabejelentés

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja

Székesfehérvár honlapja