Október végéig érvényesek még a 2020. március 20 előtt kiváltott éves parkolóbérletek

2021. október 31-ig érvényesek Fehérváron a 2020. március 20. előtt kiváltott lakossági éves parkolóbérletek. A Városgondnokságon pedig már jelenleg is kiválthatók az idén novembertől érvényes jövő évi lakossági bérletek. Ezek egészen 2023 január 31-ig lesznek érvényesek.

2021.10.08. 15:05 |
Október végéig érvényesek még a 2020. március 20 előtt kiváltott éves parkolóbérletek

Az I-es, a II-es és a III-as parkolóövezetekben a 2020. március 20 előtt kiváltott éves bérletek járnak csak le 2021. október 31-én. A városban több ezer idén október 31-én lejáró bérlet van forgalomban.

Akiknek a hónap végén lejár a parkolóbérlete, nem csak november-decemberre, hanem már a teljes 2022-es évre ki tudja váltani a bérleteket, amik 2023 január 31-ig lesznek érvényesek – mondta Fenyves Balázs a Városgondnokság Parkolási és jegyellenőrzési csoportjának vezetője. A nyáron cserélt lejárt bérletek 2022. január 31-ig érvényesek.

A fizető övezetekbe a 2023 január 31-ig érvényes éves lakossági bérleteket, arányosítva az idei évből hátralévő időszakkal együtt 5915 forintért válthatók ki. Ez 15 hónapnyi parkolás, mely havonta 394 forintba kerül.

A kiemelt övezetbe, az-az a történelmi belvárosba a veszélyhelyzet alatt is kötelező volt a behajtási és parkolási engedélyek kiváltása. Az ott élő gépjármű tulajdonosoknak a megszokott módon, január 31-ig érvényes a behajtási és parkolási engedélyük, ők decembertől tudják ezeket kiváltani a következő évre.

A Városgondnokságon próbáljuk csökkenteni a személyes ügyfélforgalmat, aminek fontos része, hogy hamarosan elindul egy olyan honlap, ahol online kiválthatóak lesznek a lakossági parkolóbérletek, melyből közel nyolcezer darabot használnak a fehérváriak – emelte ki Fenyves Balázs. Az interneten kiváltott bérletek papír alapon nem kerülnek majd kiadásra, ugyanis a parkolóőröknél található ellenőrző eszköz online adatbázisa tartalmazza a kiváltott bérletekhez tartozó rendszámot és az adott utcára vonatkozó jogosultságot is.

A történelmi belvárosba való behajtási és parkolási engedélyeken kívül minden típusú bérlet kiváltható lesz az új felületen, de fel tudják majd itt tölteni az ügyfelek az NFC parkoló kártyájukat és ha elfelejtették azt leállítani az online felületen majd ezt is megtehetik.

Online parkolási ügyintézés

Online parkolási ügyintézés

Hibabejelentés

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja

Székesfehérvár honlapja