Nagyszabású karácsonyi adományosztás a Székesfehérvári Szociális Alapítvány segítségével

A Székesfehérvári Szociális Alapítvány minden év karácsonyát megelőző időszakában felkeresi a hátrányos helyzetű családokat és időseket,  a támogatottak számára nagy értékű tartós élelmiszereket tartalmazó csomagot adnak át. 

2021.12.09. 13:27 |
Nagyszabású karácsonyi adományosztás a Székesfehérvári Szociális Alapítvány segítségével

A Székesfehérvári Szociális Alapítvány egész évben segíti az Alapítványhoz forduló székesfehérvári, szociálisan hátrányos helyzetben élőket.

A teljes évet lefedő támogatási rendszer mellett, az alapítvány minden év karácsonyát megelőző időszakában felkeresi a hátrányos, sok esetben halmozottan hátrányos, mélyszegénységben élő családokat és időseket egyaránt. A támogatottak számára egy nagy értékű tartós élelmiszereket tartalmazó csomagot adnak át.

Több éves tapasztalataik azt mutatják, hogy hatalmas segítséget jelent egy-egy ilyen adománycsomag, amely megkönnyíti az ünnepekre való felkészülést az emberek számára, enyhíti anyagi terheiket. A csomag tartalmát illetően odafigyelnek arra, hogy mindig kerüljön bele, -az ünnepekre való tekintettel- a gyermekek számára jó minőségű édesség, amit esetlegesen nem tudnának megvásárolni a családok.

Az idei évben összesen 600 db egyenként 10.000 Ft értékű élelmiszereket tartalmazó csomagot osztottak ki. A város Önkormányzata, a Városgondnokság, valamint az Arconic Alapítvány nagyvonalú támogatása nélkül nem tudtunk volna ilyen hatékonyan segíteni - emelte ki Tóth-Horváth Ildikó az alapítvány szakmai vezetője és Lángné Katalin kuratóriumi elnök.

A mennyiség mellett, törekedtek arra, hogy minőségi termékek juttassanak el nehéz helyzetben élők számára: Nutella, Barilla és Gyermelyi tészták, Floriol étolaj, Globus Majonéz és Ketchup, Basmati rizs, Nesquik kakaópor, Globus konzervek, különböző tészta feltétek és Koronás cukor is került a csomagokba.

Az adományok csomagolását tekintve, az alapítvány számára is kiemelten fontos, hogy a lehetőségekhez képest minél környezetbarátabb módon történjen az élelmiszerek kiosztása. Fontosnak tartják felhívni a figyelmet a környezettudatos életmódra, illetve megismertetni minél szélesebb körben, hogy milyen lehetőségek vannak a Föld megóvása érdekében a mindennapi életben.

Figyelembe véve, hogy támogatottak nehéz anyagi körülmények között élnek, sok esetben mindennapi megélhetésük sem biztosított, nem feltétlenül használnak környezetbarát termékeket. Ezt figyelembe véve a Barátunk a Föld Kft. által forgalmazott újrahasznosított Óriás levendulás ökotáskban szállítják ki a termékeket, amelyeket a későbbiekben egy-egy bevásárlás során a családok, idősek tudnak használni; ezzel is csökkentve még ha csak kis mértékben is a környezeti károkat.

Az alapítvány a saját, illetve az Ifjúság a Jövő Családjaiért Kulturális Egyesület önkénteseinek segítségével, házhozszállítással viszi ki a csomagokat, Székesfehérvár teljes területét lefedve érintve a város külterületére eső városrészeket is. A csomagok átadása során az alapítvány munkatársainak lehetősége van néhány szót váltani az emberekkel, így a biztosíthatják őket, hogy nem maradnak egyedül gondjaikkal, számíthatnak valakire.

Az előző évekhez hasonlóan Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatása nélkül nem valósulhatna meg ez, a már szinte hagyományosnak mondható nagyszabású karácsonyi adományosztás.

Továbbá a Székesfehérvári Szociális Alapítvány az idei évben az Arconic –Köfém Mill Products Hungary Kft- től; sikeres pályázati eljárás során kapott támogatási keret összeg egy részét szintén az adományok megvásárlására fordítja. A két szervezet támogatása jóvoltából van lehetőségük 600 db minőségi termékeket tartalmazó, 10.000 Ft értékű csomagot kiosztani az ünnepeket megelőző időszakban a székesfehérvári szociálisan hátrányos helyzetűek számára. A támogatásukat ezúton is hálás szívvel köszönik, támogatottjaik nevében is.

Online parkolási ügyintézés

Online parkolási ügyintézés

Hibabejelentés

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja

Székesfehérvár honlapja