Mintegy hatvan szakember dolgozik - Városgondnokság a Királyi Napokon

Székesfehérvár Városgondnoksága szerves közreműködője a városi programoknak, így a Székesfehérvári Királyi Napoknak is. Nem csak a vásárszervezést bonyolítja a Városgondnokság, hanem a szervezőkkel karöltve a cég munkatársai is részt vesznek a lebonyolításban és elengedhetetlen háttérmunkákat végeznek.

2023.08.08. 11:04 |
Mintegy hatvan szakember dolgozik - Városgondnokság a Királyi Napokon

A Királyi Napokra már tavasz végétől elkezdenek készülni, hogy mire augusztusban kezdetét veszi az ünnepség minden készen álljon annak lebonyolításához. A Városgondnokság karbantartó, köztisztasági illetve a rendezvény és értékesítési csoportjának mintegy hatvan munkatársa dolgozik azon, hogy a Királyi Napok programsorozat sikeres legyen.

A karbantartási csoport harminc fős szakembergárdája felel a megfelelő elektromos rendszer kiépítéséért, a vízvételi helyek működéséért. Ők szállítják ki a vásárhoz szükséges eszközöket, faházakat és asztalokat, amiket folyamatosan karbantartanak és a vásár ideje alatt non-stop szolgálatot látnak el, hogy a rendezvény háttérinfrastruktúrája biztosított legyen.

A vásározók közül idén mintegy kétszer annyian jelentkeztek a Királyi Napok árusító helyeire, ami jól jelzi a rendezvény rangját és nagyságát - mondta Tóth Marianna a Városgondnokság rendezvény és értékesítési csoportjának vezetője. Közel hetven asztalon és faházban lesznek vendéglátósok, népi iparművészek és kereskedők a Belvárosban a Liszt Ferenc utcától egészen a Magyar Király előtti térig.

A parkfenntartási csoport az előkészítéssel járul hozzá a Királyi Napokhoz, hiszen a munkákat úgy ütemezik, hogy az érintett közterületeken a rendezvény kezdetére legyenek szépek a zöldterületek.

A Királyi Napok ideje alatt a Városgondnokság köztisztasági csoportja is megerősített és folyamatos jelenléttel lesz ott a Belvárosban. Összesen 20 köztisztasági dolgozó vesz részt a rendszeres takarításban, hiszen összességében több tízezren látogatják a rendezvényt. A Fő utcán ilyenkor vizes gépi takarítást is végeznek, hiszen óhatatlanul leesik egy-két fagylalt, kiömlenek italok vagy leesik valamilyen étel, ami nyomot hagy a burkolaton. Éppen ezért ilyenkor az elektromos kisautóra szerelt magasnyomású mosóval tisztítják a díszburkolatot reggelente a Fő utcán a rendezvény ideje alatt - mondta Keresztes Gábor a köztisztasági csoport vezetője.

Faültetési pályázat 2024.

Online parkolási ügyintézés

Online parkolási ügyintézés

Hibabejelentés

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja

Székesfehérvár honlapja