Idén több mint harminc helyszínen végez burkolatfelújításokat a Városgondnokság

Júniusban adták át a kivitelezőknek a munkaterületeket számos helyen a városban, amit előkészítés, tervezés, pályáztatás majd szerződéskötés előzött meg. Az út- és járdafelújítási munkák jelentős része elkészült már városszerte és a napokban is több helyen is megtörténnek a műszaki átadások, ami annyit jelent, hogy hivatalosan is használatba lehet venni a felújított járda és útszakaszokat.

2022.09.05. 12:01 |
Idén több mint harminc helyszínen végez burkolatfelújításokat a Városgondnokság

A Városgondnokság ebben az esztendőben mintegy félmilliárd forintot költ a fehérvári utak és járdák felújítására, amiből több mint harminc helyszínen voltak beruházások.

A Köfém lakótelepen a Budai út 165. előtt elkészült a járdafelújítás és ugyancsak a Köfém lakótelepen a Köfém 11. és a 36. között is megépül az új járda a központi út mellett ott, azon a helyen, ahol jelenleg nincs kiépített járdaszakasz.

Elkészült már a Rádió lakótelepen a 21-es szám előtti járda felújítása és a Hargitai utcában hamarosan tovább épül a több ütemben megvalósuló térköves járda. Ez utóbbi munka azért csúszik, mert a Maroshegyre jellemző színes térkő gyártását külön meg kellett rendelnie a kivitelezőnek.

A Kőrösi út felújításával egy nagyon régi igényt sikerült kielégíteni. A 182-es szám és a Rába utca között eddig mart aszfaltos volt a burkolat és a nyomvonal módosítása mellett most két rétegű felületi bevonatot kapott, amivel már szinte teljes egészében szilárd burkolattal rendelkezik az utca. Az utcában összesen mintegy nyolcszáz méter hosszan épült meg az új útpálya.

Szintén a Feketehegy-Szárazréten tovább folytatódott az Új Csóri úti járdafelújítás az idei évben is. 2022-ben a Bébic és a Szamos utca között épült új járda. Ez volt az út legszélesebb járdaszakasza.

A kivitelezők minden járdafelújításnál egyeztetnek az ingatlantulajdonosokkal a házuk előtti munkákról.

A Felsővárosban is elkészültek a járdafelújítások is a Forgó utca 7-11. között, az Alkony utcában és a Csutora utcában is.

A Városgondnokság Székesfehérváron 263km hosszú gyalogutat és járdát tart fent.

A Búr telepen a Madách utcában a páros oldali járda felújítása kezdődött el, itt még a bontási fázisban van a kivitelező. Ez a járdaszakasz már nagyon rossz állapotban volt, ami teljesen új burkolatot kap.

A Vízivárosban a Sarló utca 11. és 23. melletti járda felújítása történt meg.

Nagy munka lesz és hamarosan kezdődik a Seregélyesi úton a Budai út és a Mentőállomás, Aszalvölgyi-árok között a járda felújítása a Szent György Kórház mellett. Teljes felújítás lesz, aminek a kivitelezése szeptember közepéig elkezdődik. A területen a napokban fejezi be az E.on egy régi 10kv-os vezetéket cseréjét, utána kezdődhet a kivitelezés.

A Balatoni úti járda felújítása is teljes egészében elkészült az idei nyáron: a Jancsár Hotel és a körforgalom között sikerült felújítani a szakaszt.

A Vértanú utcában, a 73-as számnál a kereszteződésben, lakossági kérésre egy kisebb ívkorrekció történik a gyalogosok biztonsága érdekében. Az Almássy lakótelepen pedig hamarosan padkaburkolás kezdődik, de itt a növények védelme érdekében változtatni kell a műszaki tartalmon, mely egyeztetés alatt van.

A Vörösmarty téren még tavasszal kezdődött a belső út és a járdák teljes felújítása. A kopóréteg azonban nem került még fel az útra, mert szeptember első hetében indult el a Széchenyi 2-4 melletti burkolatfelújítás és ezt a két területet egyben aszfaltozza majd a kivitelező. Itt a Vak Bottyán közből nyíló korábbi rossz állapotú beton burkolat elbontása után a terület egy új pályaszerkezetet kap új csapadékvíz elvezetés kiépítésével együtt. A munka a beton bontásával elkezdődőtt.

A Palotavárosban a Cserepes köz 3-nál a korábbi gyephézagos parkoló térkövezése történt meg és hamarosan kezdődik a Kelemen Béla – Kodolányi János utca belső részén a 30-40 éves lépcsők felújítása. Ugyancsak hamarosan kezdődik a Halász utcában a járdaépítés: az új játszótérnél a parkot keresztező aszfaltos járdának az összeköttetése történik meg a Palotai út felőli járdával.

Az Öreghegyen az Újbányai utcában (a Késmárki – Újbányai eddig fel nem újított része) jövő héten indul a burkolatcsere és a szegélyek javítása, ami még idén be is fejeződik. Az Öreghegyen a Técsői utca is új burkolatot kapott idén.

Elkészült már, de még a közforgalom előtt nincs megnyitva a Prohászka templom melletti nagy murvás parkoló, melyet ideiglenes jelleggel alakítottak ki. Várhatóan jövő hét keddtől mindenki használhatja majd a parkolót, ahova be- és kihajtani a Kaszap István utca felől lehet majd.

A Deák Ferenc utca páros oldalán több ütemben újul meg a házak mögötti útburkolat, a járda és a szegélyek, valamint a parkolófelületek. A burkolatfelújítás idén mintegy 1100 négyzetméternyi felületen történik meg.

Folyamatban van továbbá Hosszúsétatér 14-40 szám előtti, a Toronysor 1-2. szám előtti és a Mancz János utcai járdaszakaszok felújítása is.

Virágos Székesfehérvár 2024.

Online parkolási ügyintézés

Online parkolási ügyintézés

Hibabejelentés

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja

Székesfehérvár honlapja