Megkezdte a fűnyírást a Városgondnokság Fehérvár közterületein

Múlt héten elkezdték már a munkát és ebben az évben is ütemterv szerint végzik a parkfenntartók a közterületi fűnyírást a város egész területén. Összesen 3.8 millió négyzetméternyi területen dolgoznak és ha tavasszal szükséges lesz több mint száz parkfenntartó vesz részt a kaszálási munkában.

2024.03.18. 13:09 |
Megkezdte a fűnyírást a Városgondnokság Fehérvár közterületein

A kiemelt területeken évente 10-14 alkalommal nyírják füvet.

A Belváros környékén kéthetente nyírjuk a füvet, a többi területre pedig átlagban három hetente jutnak el a fűnyírótraktorok majd utánuk a motoros kaszával dolgozó munkatársak – mondta Homoki László kertészmérnök, parkfenntartási vezető. Több nagy csapattal végzi a Városgondnokság a közterületi kaszálási feladatokat Székesfehérváron és van egy külön a kilenc önkormányzati temetőt gondozó csoport is.

A felújított Rózsa ligetben és a Zichy ligetben és környékén hétfőn nyírták le a füvet a parkfenntartók.

A kaszálás után lombfújóval tisztítják le a burkolt felületeket.

A nyírást 18 nagy teljesítményű fűnyíró traktorral és mintegy ötven fűkaszával végzik a parkfentartók. Két ütemben dolgoznak: először a fűnyíró traktorok végzik a munkájukat és őket követik a fűkaszával dolgozók azokon a helyeken, amit nem lehet a nagy fűnyírókkal megközelíteni.

A tavaszi csapadékos időszakban látványosan növekszik minden növény, így a fű is, mely ha a talajhőmérséklet is emelkedik, akkor naponta több centit is képes nőni tavasszal.

A fűkaszás munka nagyon emberigényes, mert két-két ember tartja a ponyvát a két motoros kaszás mellett és utánuk egy takarító is dolgozik, így egy ilyen csapathoz hét munkatársra van szükség. Idén is lesznek méhlegelők a városban, amik körül határozott kontúrt húznak majd a fűnyírógéppel, hogy egyértelműen látszódjon, hogy ott más gyepfenntartási módszert alkalmaznak.

Online parkolási ügyintézés

Online parkolási ügyintézés

Hibabejelentés

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja

Székesfehérvár honlapja