Megint megtámadtak egy munkáját végző parkolóőrt Fehérváron

Tavaly két alkalommal is támadás érte a fehérvári parkolóőröket, a héten pedig ismét megtámadtak és fizikailag bántalmaztak egy segíteni szándékozó parkolóőrt a városban. A Városgondnokság határozottan kiáll munkatársai mellett és az önkormányzattal közösen keres megoldást a hasonló atrocitások elkerülésére. Minden ilyen esetben rendőrségi feljelentést tesz a Városgondnokság, hiszen megengedhetetlen, hogy megtámadjanak munkát végző parkolóőröket.

2024.01.25. 14:27 |
Megint megtámadtak egy munkáját végző parkolóőrt Fehérváron

A városban dolgozó parkolóőrök a munkájukat végzik a hatályos jogszabályok alapján.

Szerdán ismét atrocitás érte a Városgondnokság egyik hölgy parkolóőrét, aki segítséget ajánlott egy autósnak. Tudni kell, hogy a parkolóőröknek nincs mérlegelési lehetőségük akkor, amikor a feladatukat végzik. Tavaly az egyik esetben például autóval próbáltak meg elütni egy fehérvári háromgyermekes anyukát, aki parkolóőrként dolgozik, a másik esetben pedig munkaeszközét csavarták ki a parkolóőr kezéből, most pedig fizikálisan bántalmaztak egy fehérvári parkolóőrt.

A Városgondnokságon nyolc parkolóőr dolgozik és egy zárt rendszerben, a hatályos rendeletek alapján végzik a tevékenységüket. Mérlegelési lehetőségük nincs a pótdíjak kiszabásának tekintetében: rendszám alapján, PDA eszközön ellenőrzik a parkolást, nincs lehetőségük arra, hogy ne büntessék meg azt a gépjárművet, amelyik rendszáma nem rendelkezik érvényes parkolással.

Online parkolási ügyintézés

Online parkolási ügyintézés

Hibabejelentés

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja

Székesfehérvár honlapja