Még egy hétig láthatók a mesés kiskertek a Zichy ligetben

Székesfehérváron második alkalommal rendezték meg az óvodáknak szóló, Mesés kiskertek című versenyt a Zichy ligeti Zenepavilon környékén. A város mind a 23 óvodája bekapcsolódott a megmérettetésbe. A verseny célja, hogy a gyerekek megismerjék a kertészkedés alapjait, örömüket leljék a munkában, és szeressék, tiszteljék a természet értékeit.
2019.05.29. 22:31 |

Egy 200x120 centiméteres, előkészített virágágyásból készítettek fantáziakerteket, melyekhez egy-egy választott mese adta az alapot. Az építésre egy óra állt rendelkezésre, fontos szempont volt a minél több természetes anyag felhasználása. A versenyt közös felkészülés előzte meg a szülőkkel és az óvodapedagógusokkal, így a felnőttek a versenyen már nem segíthettek.

Idén nem volt közönségszavazás, hanem szakértőkből álló zsűri értékelte a fantáziakerteket. A bírálóbizottság elnöke volt Lobitz Ákos, a mosonmagyaróvári verseny megálmodója, a további tagok Megyesi Éva, a Kertészet és Szőlészet szaklap újságírója, Dr. Bocsi Andrea, a CiB (Communities in Bloom, azaz Virágos közösségek) nemzetközi verseny európai és hazai koordinátora, Sohonyai Edit meseíró és Kiss Tibor kertészmérnök, a vetélkedő egyik támogatója voltak.

A zsűri egyhangú döntése alapján a versenyt a Rákóczi Utcai Óvoda Telhetetlen méhecskék című produkciója nyerte, ez az intézmény viszi tovább a vándorserleget a 2020-as vetélkedőre. Második lett a Hosszúsétatéri Óvoda Tóvárosi Tagóvodája az Élet az erdőben című kerttel, míg a harmadik helyen a Rákóczi Utcai Óvoda Mancz János Tagóvodája végzett a Bogyó és Babóca című alkotással. A helyezettek kupákat kaptak ajándékba, illetve valamennyi óvodát emléklappal és tortával jutalmazták.

Napraforgó napközis tábor

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja