Május 24-én építik a mesés kiskerteket a Zichy ligetben a fehérvári óvodások

A tavalyi kertépítő verseny sikere után idén is megrendezik Székesfehérváron a Mesés kertek elnevezésű gyermek kertépítő versenyt, amelyen a város 23 óvodás csoportja vesz részt. A kiskertek építését, amik két héten keresztül maradnak majd a Zichy ligetben, a Hetedhét Játékfesztivál előtti pénteken, május 24-én 16 órától láthatja majd a közönség.

2019.05.09. 07:21 |

A tavalyi rendezvénynek nagy sikere volt, ezért döntöttek úgy a szervezők, hogy másodszor is meghirdetik a versenyt. A város minden intézményéből egy-egy csoportot hívtak meg, az óvodák maguk döntötték el, hány gyerek építi majd a kiskertet. Ebben az évben 23 csoport alkotását láthatják az érdeklődők a Zichy ligetben, a Zenepavilon mellett május 24-étől. A csapatok a maguk választotta fantázianéven szerepelnek a versenyben.

A feladat egy 200×120 centiméteres, előre elkészített virágágyásba a gyerekek által kigondolt, pedagógusi segítséggel kivitelezett fantáziakert kialakítása, a téma pedig bármelyik közismert mese lehet. A helyszínen a kert megépítésére egy óra áll a gyerekek rendelkezésére: mivel a versenyt közös felkészülés, gyakorlás előzi meg az intézményekben, a helyszínen a felnőttek már nem segíthetik a csapatokat, a gyermekeknek maguknak kell kialakítaniuk az ágyásban a kertet. A szervezők azt kérik, hogy a munkához főleg természetes anyagokat használjanak fel, illetve azokat az apró berendezési tárgyakat, amelyeket az év során – szintén természetes anyagokból – előkészítettek.

Tavaly május 26-án megtelt óvodásokkal a Zichy liget és 23 csodaszép kiskertet építettek a gyerekek.

A kiskertek két hétig maradnak a Zichy ligetben, hogy minél többen láthassák az alkotásokat. Ezalatt a kertek ellenőrzése és rendben tartása az óvodák feladata lesz. A növények öntözését pedig a Városgondnokság vállalja.

A Mesés kiskertek verseny a gyereknapot megelőző pénteken, május 24-én délután 16 órakor kezdődik: Cser-Palkovics András polgármester köszöntője és a rövid szakmai útmutatás után egy órán át dolgoznak majd a gyerekek. A zsűri ezt követően értékeli az alkotásokat, majd Deák Lajosné és Bozai István városgondnok átadja az emléklapokat és az első három helyezettnek járó okleveleket.

Ebben az évben szakemberekből álló zsűri értékeli a gyermekek munkáját. A zsűri az első három helyezettet kiemeli, de a többi óvoda is emléklapot kap – hangsúlyozta Deák Lajosné, aki arról is szólt, hogy a felkészülésben információkkal, tanácsokkal segítették az intézményeket, amelyek a felmerülő költségekhez anyagi támogatást és egynyári virágadományt is kaptak az önkormányzattól.

Az idei verseny támogatói:
Cser-Palkovics András polgármester
Deák Lajosné önkormányzati képviselő
Székesfehérvár Városgondnoksága Kft.
Kiss Kert 2006 Kft.
Bioritmus Kft.
Velencetours Bt.
Czerovszki Attila
Viráglabor Kft.
Nali Kft.
Gardenrot Kft.

Napraforgó napközis tábor

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja