LOMBkoronás Székesfehérvár - a hetében osztottuk ki a fákat és a cserjéket a pályázóknak

A LOMBkoronás Székesfehérvár faültetési pályázatra augusztus végén lehetett jelentkezni. Összesen 154 pályázatot tudtak jóváhagyni a kertészek, ebből 112 helyre fát, 42 helyre pedig cserjét kapnak idén a jelentkezők. A növényeket a héten osztottuk ki a pályázóknak a Halász utcai iparcikk piac parkolójában.

2023.12.07. 17:53 |
LOMBkoronás Székesfehérvár - a hetében osztottuk ki a fákat és a cserjéket a pályázóknak

Az átvett fa elültetéséről majd egy fotót is fel kell töltenie a pályázóknak, amiről e-mail emlékeztetőt fognak kapni a pályázók. Ez tartalmaz majd egy linket, amin keresztül a fénykép feltölthető lesz. Az ültetés pontos helyszínét jelölőfestékkel már feltüntették a Városgondnokság kertészei a pályázatban jóváhagyott helyszínen. Bármilyen kérdéssel kapcsolatban a faosztas@varosgondnoksag.hu e-mail címen keresztül lehet információt kérni.

A szakszerű ültetési munka segítéséhez minden pályázó szakmai útmutatót kapott a növénnyel együtt.

A Városgondnokság egyik legfontosabb feladata a közterületen elültetendő fákkal kapcsolatban a megfelelő helyszín kiválasztása, mert a különböző fajta közművektől kötelező védőtávolságot tartani. A pályázók vállalták, hogy az ültetést követően gondozzák is a fákat és három évig, évente egyszer feltöltenek egy-egy fényképet a növény fejlődéséről. Ha bármilyen problémát észlelnek a fával, legyen az akár valamilyen fajta betegség, akor bátran fordulhatnak a Városgondnokság kertészmérnökeihez, akik segíteni fognak.

Online parkolási ügyintézés

Online parkolási ügyintézés

Hibabejelentés

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja

Székesfehérvár honlapja