ELKÓBOROLT ÁLLATOK BEGYŰJTÉSE

Székesfehérvár területén, illetve Fejér megye településein a kóbor állatok befogását, a gyepmesteri tevékenységet az Alpha-Vet Kft. állatmentési részlege végzi. A székesfehérvári városi ügyelet telefonszáma élő állat befogásra (6-18 óráig): 30-206-5372(három szakember ügyeleti beosztás szerint látja el a feladatot)

Web: www.animal-save.hu
ÉLŐÁLLATOK MENTÉSE, BEGYŰJTÉSE 30-206-5372 (06-18 óráig)

A befogást követően az állatok az Alpha-Vet állatkórházába kerülnek vizsgálatra, majd ezt követően 14 napra karanténba kerülnek, ahol megkezdődik az állatok megfigyelése. Ezzel párhuzamosan megtörténik az állatok nyilvántartásba vétele, fényképezése, és interneten történő hirdetése. Az ASKA (Alpha Segítő Kéz Alapítvány) folyamatosan fogadja az elveszett-talált állatok bejelentését a 30-317-4370 telefonszámon. Ennek köszönhetően a befogott állatok jelentős része egy héten belül hazakerülhet eredeti gazdájához.

A Székesfehérvár területén befogott állatokat gazdáik az érvényes oltási könyv bemutatása után hazavihetik. Ha nincs érvényes oltása a kutyának, akkor helyben az Alpha-Vet Állatkórházban a gazda saját költségére a kutya oltása megtörténik, ezután hazavihető.

Azokat az állatokat, akikért nem jelentkezik a gazdájuk, 14 nap elteltével az ASKA menhelyéről, oltva, féregtelenítve, egyedi azonosítóval (chip) ellátva, örökbefogadási szerződéssel jelképes összegért örökbe lehet fogadni. Az állatmentési részleg dolgozói csak élőállatot szállítanak. Elhullott állatok esetében napközben az Állati hulladékbegyűjtő és átrakó telep folyamatosan hívható 80/205-093 zöldszámon számon kell megtenni a bejelentést.

Faültetési pályázat 2024.

Online parkolási ügyintézés

Online parkolási ügyintézés

Hibabejelentés

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja

Székesfehérvár honlapja