Két díjat is kapott Fehérvár a Communities in Bloom" virágosítási világversenyen

Tavaly csatlakozott Magyarország a "Communities in Bloom" virágosítási világversenyhez, melyre idén a nagyvárosi kategóriában Székesfehérvár kapott meghívást. A verseny díjátadóját a kanadai Yarmouthban tartották hétvégén, ahol Székesfehérvár volt a versenyben résztvevő egyetlen olyan város, amely két díjat is kapott.
2019.09.30. 07:14 |

A díjkiosztó ünnepség szakmai szimpóziummal együtt Kanadában volt a Nova Scotia tartománybeli Yarmouthban, ahol Bozai István Székesfehérvár városgondnoka vehette át a városnak szóló elismeréseket. Egy különdíjat az ifjúsági közösségek építéséért kapott Székesfehérvár, a verseny fődíjai között pedig szintén a város „zöld” fiatalságáért tett erőfeszítéseket, illetve a közösségi programokat ismerték el.

A versenyre való felkészülés során a város önkormányzata széleskörűen bevonta a fehérváriakat, a vállalkozásokat és a civil szervezeteket, mozgósított a környezetszépítésre és a virágosításra.

Székesfehérváron még idén júniusban tett látogatást a verseny szakmai zsűrije, amikor is egy kanadai és egy amerikai szakember értékelte a várost. Székesfehérvár a hazai, Virágos Magyarország versenyben hosszú évek során elért kiemelkedő sikerei alapján kapott meghívást a világversenybe. Az egyik zsűritag John Lohuis az Ontario Parkok Szövetségének (OPA) korábbi elnöke volt, aki az Ontario Parkok és Rekreáció (PRO) igazgatótanácsának tagja, valamint a PRO Public Affairs Bizottság társelnöke és a Kanadai Parkok Rekreációs Szövetsége (CPRA) tanácsadó testületének korábbi elnöke volt és dolgozott Windsor, Aurora és London városa számára is. A zsűri másik tagja, Alex Pearl az amerikai virágosítási és környezetszépítési verseny (America in Bloom) zsűritagja volt.

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja