KÉPES Program - három fehérvári iskola udvarát újíthatjuk fel

A székesfehérvári óvodaudvarok után a felújítások az általános iskolákban folytatódnak a KÉPES program keretében. Az Arany János, a Zentai Úti és a Hétvezér Általános Iskola udvarán lesznek felújítások, továbbá a Teleki Blanka Gimnázium kémia tanterme is megújul a programon belül.

2020.07.16. 12:28 |

A KÉPES, azaz a Közösségi Értékteremtő Program – Együtt Székesfehérvárért! elnevezésű kezdeményezés célja, hogy a vállalati szféra és az önkormányzat összefogásában olyan megoldásra váró feladatok valósuljanak meg, melyek maradandó értéket teremtenek a helyi közösség számára 2013 óta.

A tavalyi évben négy óvodaudvar újult meg: a Rákóczi Utcai Óvoda, a Napsugár Óvoda Nefelejcs Utcai Tagóvodája, a Ligetsori Óvoda Palotavárosi Tagóvodája és a Szárazréti Óvoda.

A felújítási munkálatokat az előző évekhez hasonlóan a Városgondnokság szakemberei végzik és szeptember végéig mindegyik beruházással végeznek.

A KÉPES Program a Szent István Emlékévben indult és az összefogáshoz a tankerület is csatlakozott idén – mondta Cser-Palkovics András Fehérvár polgármestere. Múlt héten tudtuk elkezdeni az eszközök megrendelését és szeptember végéig mindenhol igyekszünk végezni – tájékoztatott Bozai István városgondnok. Az iskolaudvarokon is ugyanúgy dolgozunk majd, mint a közterületi játszótér-építéseknél.

A programban jelenleg 25 székesfehérvári és Székesfehérvár környéki vállalat, vállalkozás vesz részt, akik az együttműködés aktív támogatói. A résztvevő cégek az idén több mint 14 millió forinttal támogatják az iskolák felújítását. A Székesfehérvári Tankerületi Központ is ugyanezzel az összeggel járul hozzá a költségekhez, Székesfehérvár Önkormányzata a fennmaradó rész fedezi, és a Városgondnokság által elvégzett kivitelezés munkadíját is az önkormányzat finanszírozza.

A programban az idei évben résztvevő cégek:

ALBA MINERAL SZÉKESFEHÉRVÁRI ÁSVÁNYVÍZ Kft.
ALPHA-VET Állatgyógyászati Kft.
Auchan MAGYARORSZÁG Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Brooks Instrument Kft.
DENSO Gyártó Magyarország Kft.
GEALAN Hungary Plast Kft.
G.E.B.E. Belföldi - és Nemzetközi Árufuvarozó Kft.
GRUNDFOS Magyarország Gyártó Kft.
Győri Keksz Kft.
Hanon Systems Hungary Kft.
Harman Becker Gépkocsirendszer Gyártó Kft.
Hungrana Keményítő és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft.
Hydro Extrusion Hungary Kft.
HTM Magyar - Osztrák Ipari, Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt.
Balance-99 Zrt.
IVANICS Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
KLEMOL Vendéglátóipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
MACHER Gépészeti és Elektronikai Zrt.
MASTERPLAST Nyrt.
SeaCon Europe Kft
Etyeki Tüzép Kft.
Regnum Intertrans Kft.
VIDEOTON HOLDING Zrt.
VT - ASYST Kft.
Pannonjob Humán Szolgáltató és Tanácsadó Kft.

Tábor a Bregyóban

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja