Június 15-én, változatlan árakkal nyit a Városi Strand 

A Csitáry G. Emil Uszoda strandja 2024. június 15-én, szombat reggel 8 órától nyitja meg a kapuit, és várja a vendégeket minden nap 8 és 19 óra között. Az üzemeltető Városgondnokság ebben az évben nem emeli a belépőjegyek és bérletek árait. A strand egészen 2024. szeptember 1-jén vasárnapig lesz majd nyitva.

2024.05.14. 12:53 |
Június 15-én, változatlan árakkal nyit a Városi Strand 

A tanórai úszások és az edzések a tanévhez igazodva, idén egy héttel tovább folytatódnak az uszodában.

A nyitás előtt számos karbantartási munkálatot kell elvégezni a medencéken és az élményelemeken, továbbá a hatósági előírásoknak való megfeleléshez is több feladot el kell végezni szezon előtt.

Az öltözők és vizesblokkok tisztasági festése és a szekrények zárjainak javítása ebben az évben is megtörténik és több helyen a térköves burkolatot is javítják. A csúszda felső részére napvitorla kerül a várakozók és a felügyelők körülményeit javítva. Nyitás előtt pedig a teljes strand zöldfelület-fenntartási és takarítási munkái készülnek el.

A csúszdarendszer minősítését évente meg kell újítani és felülvizsgálatot kell végeztetni, majd az esetlegesen feltárt hibákat szakszerűen javíttatni kell az arra jogosult partnerrel. A medencék feltöltése után kötelezőek a laborvizsgálatok és a hatósági ellenőrzések lezajlásával indulhat a szezon.

A nyitás megelőző munkák jelenleg is folyamatban vannak és egy jó részük már el is készült.

A strand megnyitása után hétköznapokon a kinti úszómedencében 12 óráig edzések is folynak majd, de ekkor is lesz mindig szabad vízfelület. Az uszoda fedett épülete augusztus 3-án éves karbantartás céljából leáll és ebben az időszakban 14 óráig használhatják majd a sportolók a kinti úszómedencét, hétvégeken viszont kizárólag a strandolni vágyóké az egész vízfelület a teljes nyitvatartás alatt. 

Amennyiben a Nemzeti Népegészségügyi Központ hőségriadót rendel el a nyáron, az adott napokon a strand a normál üzemidejénél egy órával tovább, 20 óráig tart majd nyitva.

Online parkolási ügyintézés

Online parkolási ügyintézés

Hibabejelentés

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja

Székesfehérvár honlapja