Jól működik a Temetőellenőri Szolgálat Székesfehérváron

 Hatékonyan működik a Temetőellenőri Szolgálat Székesfehérváron. A Városgondnokság saját biztonsági őrökkel és a polgárőrséggel való szorosabb együttműködéssel szavatolja a biztonságot. A Halottak Napját megelőző időszakban számos civil közösség vesz részt a temetők rendbetételében. A városgondnok szerint már látszik az eredménye annak, hogy saját biztonsági őrökkel és a polgárőrséggel való szorosabb együttműködéssel oldják meg a temetők őrzését.
2009.10.21. 16:08 |
 Hatékonyan működik a Temetőellenőri Szolgálat Székesfehérváron. A Városgondnokság saját biztonsági őrökkel és a polgárőrséggel való szorosabb együttműködéssel szavatolja a biztonságot. A Halottak Napját megelőző időszakban számos civil közösség vesz részt a temetők rendbetételében.
 
A város minden évben felkészül a Mindenszentek időszakára nemcsak egyéni akciókkal, hanem azzal is, hogy folyamatosan gondoskodik a temetők rendjéről. Székesfehérvár polgármestere elmondta, hogy számos civil szervezet és egyház segít a temetők gondozásában: "a Városszépítő Egyesület sírfelújításokat végzett a Hosszútemetőben a Vörösmarty Szakiskola diákjaival, a Református Egyházközség pedig október 24-re szervez temető-karbantartási akciót, amelynek keretében elsősorban a Sóstói Református temetőre koncentrálnak." Az Ifjúsági Keresztény Közösség 15 fővel segít a temetők rendbetételében, illetve több nyugdíjas szervezet is részt vesz a munkákban. Székesfehérváron két irányban is megerősítették a temetők őrzését: a Városgondnokság állandó temetőőr szolgálatot működtet, a polgárőrség pedig közel 30 fővel segíti ezt a munkát.
 
 Bozai István, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, örömmel vették a társadalmi felajánlásokat, amelyek segítik a munkájukat. "A temető-üzemeltető csoport a sírkertek gondozását végzi, a sírokét nem vállalhatják, ezért is rendkívül hasznosak ezek a civil felajánlások" - mondta Bozai István, aki szerint már látszik az eredménye annak, hogy saját biztonsági őrökkel és a polgárőrséggel való szorosabb együttműködéssel oldják meg a temetők őrzését.
 
Cseh István, a Székesfehérvári Polgárőrség vezetője beszámolt arról, hogy a Városgondnoksággal kötött szerződésnek megfelelően minden nap, délelőtt és délután is kint vannak a temetőknél a polgárőrök, aminek köszönhetően minőségi javulás érzékelhető. A napi szolgálatot 20-25 polgárőr látja el két gépkocsival a köztemetőknél, ezen kívül 8-10 ember végzi folyamatosan az Orosz temető őrzését. A Mindenszentekhez kapcsolódóan felajánlást tettek a Perpetum Nemzetközi Speciális Mentők is: október 30-án és november 1-jén teljesítenek szolgálatot a köztemetőknél, mivel ilyenkor sok idős, beteg ember keresi fel a hozzátartozók sírjait. A temetőszolgálatot bármilyen probléma, rendellenesség esetén a (22) 301 339, illetve a 06 30 484 2190-os telefonszámon lehet értesíteni.
 
 

Online parkolási ügyintézés

Online parkolási ügyintézés

Hibabejelentés

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja

Székesfehérvár honlapja