Ismét ismeretlen eredetű szennyezőanyag került a Gugásvölgyi záportározó gyűjtőcsatornájába

Lakossági bejelentés érkezett vasárnap, hogy fehér színűvé és vegyszerszagúvá változott a kubikgödörnél található a vízgyűjtő csatorna vize.

2024.03.04. 10:01 |
Ismét ismeretlen eredetű szennyezőanyag került a Gugásvölgyi záportározó gyűjtőcsatornájába

A Kiskút útja, a Marhacsapás, illetve a Szent Flórián körút által körbezárt terület, vagyis a Gödör utcai rét kiemelten fontos zárportározója a városnak, éppen ezért munkatársaink haladéktalanul kivonultak a területre, ahol megállapították, valóban jelentős mennyiségű szennyezőanyag került a vízbe. A szakhatóságok értesítése azonnal megtörtént, a hatósági vizsgálatok megkezdődtek.

Mint ismeretes, korábban 2022 februárjában észleltünk hasonló mértékű szennyezést, akkor a szennyező cég saját költségén mentesítette a területet. Sajnálatos módon visszatérő probléma a város csatornáinak szennyezése, évente több alkalommal is kell ezzel a problémával foglalkozunk.

Ilyenkor, amennyiben kiderül a szennyező kiléte, a mentesítés költségei őt terhelik, amelynek összege akár több millió forintra is rúghat. Ha azonban nem sikerül kideríteni, hogy ki okozta a kárt, a költségeket a Városgondnokságnak, vagyis Székesfehérvárnak, a székesfehérváriaknak kell állniuk.

Frissítés: A hatósági vizsgálatoknak köszönhetően megtalálták a szennyezést okozó céget, aki még hétfőn elkezdi a kár elhárítását.

Kérünk mindenkit, vigyázzunk közös értékeinkre!

Online parkolási ügyintézés

Online parkolási ügyintézés

Hibabejelentés

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja

Székesfehérvár honlapja