Indul az idei út- és járda felújítási program – munkaterület-átadások több városrészben

Több városrészben is munkaterület-átadások voltak: a Vízivárosban és az ’író utcákban’ járdafelújítások lesznek, az Álmos vezér és a Töhötöm utcák csomópontjában kopóréteg-cserét végeznek, a Rádió lakótelepen pedig szintén járdafelújítás indul, illetve folytatódik a sétány építése. A napokban további városrészekben is munkaterület-átadással indulnak az útfelújítási program fejlesztései.

2021.05.20. 15:42 |

Az idei esztendőben is több területen kezdődik járdafelújítás Vízivárosban: a Budai út 58., 64., 74. és 78., illetve a Sarló utca 2. és 12. szám melletti járdaszakaszokat cseréli a kivitelező. A beruházás célja a járdák élettartamának, valamint a gyalogosközlekedés biztonságának a növelése.

A munkálatok júniusban kezdődnek, a szerződéses befejezési határidő november 30. Ténylegesen néhány nap alatt elkészül majd egy-egy szakasz, a pontos időpontokról az érintett lépcsőházak lakóit minden alkalommal előzetesen kiértesítik, a gyalogosforgalom pedig folyamatosan biztosított lesz.

A Pálóczi Horváth Ádám és a Vajda János utcák után idén a Csokonai utcában lesz járdafelújítás, új szegélyeket építenek és új aszfaltréteget kap a járda, a kapubejárókban beton alappal.

Az Álmos vezér és a Töhötöm utcák régi probléma, hogy jelentős mennyiségű víz áll meg itt folyamatosan, ennek megoldására kopóréteg-cserét hajtanak végre és egy víznyelőt is telepítenek.

Maroshegyet is érinti az idei út- és járdafelújítási program: a 17. számú épület előtti szakasszal kezdenek, és ütemezésben folytatódnak majd a munkálatok a házak előtt.
Emellett megépül a Rádió lakótelepi sétány második üteme is. 2018-ban elkészült a bekerített sportpályák melletti részeken a régi, töredezett aszfaltjárdát felváltó új, térköves sétány. Maroshegyre jellemző, sárga és fekete térkövekből rakták ki ezt a szakaszt, és a második ütemben is ugyanezt a mintázatot viszik tovább.

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja