Így zajlanak jelenleg a zöldterület fenntartási feladatok a Városgondnokságon

A Városgondnokság még április 14-én kezdte el a gépi kaszálást Székesfehérváron. Mintegy 4,3 millió m² gyepfelületen végeznek fűnyírást, ráadásul a kiemelt, frekventáltabb helyszíneken akár évi 12-14 alkalommal is nyírják és gyűjtik be a füvet az időjárás függvényében.
2020.04.21. 11:16 |

A veszélyhelyzet miatt minimálisra csökkentették a személyes érintkezéseket a Városgondnokságon is, ezért a kézi kaszálás gyakoriságát például a felére csökkentették, az öntözések, gyomlálások, gyomirtások, növényültetések pedig újra az eredeti rend szerint haladnak.

Idén az elmúlt években megszokott városüzemeltetési feladatokon felül a védekezéssel kapcsolatban egészen más munkákat is kell végezniük a Városgondnokság szakembereinek, mint amit eddig megszoktunk a városban, ezért a fehérváriak türelmét kérik! „Megkezdődtek a nagy teljesítményű fűnyírókkal is a kaszálási feladatok és dolgozunk folyamatosan azon, hogy a város minden pontjára mihamarabb odaérjünk.” - mondta Homoki László a Városgondnokság parkfenntartási vezetője. Három lépésben álltunk vissza az eredeti létszámra: negyven fős alappal kezdtünk dolgozni, múlt héten és a héten pedig visszaálltak dolgozni az aktív munkavállalók. Természetesen odafigyelünk arra, hogy viseljenek maszkot, illetve a munkaterületre való kiszállításkor is odafigyelünk, hogy nyitott ablakkal, hárman ülnek egyszerre autóba és nincs csoportos gyülekezés munkakezdetkor. Összesen mintegy százhúsz fő dolgozik a zöldterületek karbantartásán.

A zöldterület gondozása az ingatlantulajdonosokra is ró feladatot, ami miatt minden évben sok panasz érkezik a Városgondnoksághoz is. Mint mindenhol az országban Fehérváron is önkormányzati rendelet mondja ki, hogy az ingatlanhatártól az útig terjedő szakaszt a tulajdonosnak kell gondoznia.

Folytatódnak az őszről áthúzódott fatelepítések és a fapótlások, továbbá jelentős mennyiségű cserjét is ültetnek Székesfehérváron. Ez utóbbi az őszi ültetéssel együtt mintegy nyolcezer növényt jelent. A fákat a város különböző helyein telepítik a szakemberek. Ennek egyik nagyon szép példája a Fiskális úti körforgalom mellett telepített fasor.

Pályázzon növényekre!

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja