Hatékonyabb működés kevesebb pénzből

 A Városgondnokság átszervezése gazdasági társasággá komoly megtakarítást jelentett – mondta Bozai István városgondnok. Szigorították a gazdasági folyamatokat, hiszen idén 600 millió forinttal kevesebből gazdálkodtak és jövőre továbbra 100 millióval kevesebb lesz a költségvetésük. „Attól még, hogy önkormányzati tulajdonú egy cég jól kell gazdálkodni, sőt mivel közpénzről van szó sokkal szigorúbban kell figyelni arra, hogy mire mennyit fordítunk!”
Töltse le innen a részletes sajtóanyagot!
2009.11.03. 14:02 |
 Múlt héten csütörtökön egyhangúlag elfogadta a város Közgyűlése a Városgondnokság átszervezéséről szóló jelentést és a gazdálkodásról szóló beszámolót is. Kedden reggel a felügyelőbizottság is egyhangú igen szavazattal fogadta el a következő évi pénzügyi tervet, ami a város költségvetési koncepciójához szükséges, melyet novemberben tárgyal majd a Közgyűlés.
Töltse le innen a részletes sajtóanyagot!
  A Városgondnokság átszervezése gazdasági társasággá komoly megtakarítást jelentett – mondta Bozai István városgondnok. Szigorították a gazdasági folyamatokat, hiszen idén 600 millió forinttal kevesebből gazdálkodtak és jövőre továbbra 100 millióval kevesebb lesz a költségvetésük. „Attól még, hogy önkormányzati tulajdonú egy cég jól kell gazdálkodni, sőt mivel közpénzről van szó sokkal szigorúbban kell figyelni arra, hogy mire mennyit fordítunk!” - emelte ki.
 
  Béndek Balázs gazdasági igazgató-helyettes az átszervezésről és a költségvetésről szóló sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a zöldfelületek karbantartása, a közvilágítás üzemeltetése és a síkosság mentesítés is kevesebbe kerül majd az új szerződéseknek köszönhetően. Mint mondta mindig megvizsgálják, hogy saját hatáskörben olcsóbban el tudják-e végezni az adott munkát, ha nem csak akkor kötnek szerződést külső vállalkozókkal. Éppen ezért növekedett a Városgondnokság alkalmazottainak száma is, bár a bérköltségek a 10 százalékát sem érik el a gondnokság költségvetésének. Az önálló tevékenységekkel is sokat spóroltak: a temetőgondozás, az önálló karbantartási csoport létrehozása is ezt a célt szolgálja. 
 
 Orosz István a Városgondnokság felügyelőbizottságának azt a kérdést tette fel a sajtótájékoztatón, hogy a korábbi években miért nem hoztak költségcsökkentő lépéseket, mellyel évente több száz millió forintnyi közpénzt lehetett volna hasznos célra fordítani. „Semmi akadálya nem lett volna, hogy a város az átszervezést korábban megtegye. A megtakarításnak egyébként csak kisebbik része származik abból, hogy gazdasági társasággá alakult a Városgondnokság. Felmerül a kérdés, hogy a korábbi években miért nem hozott ilyen döntéseket, az előző vezetés.”-mondta.
 
 A sajtótájékoztatón Bozai István városgondnok köszönetet mondott a gondnokság alkalmazottainak a megfeszített munkatempóért és a város Közgyűlésének a bizalomért, mely az átszervezést megkönnyítette. A Városgondnokságon egyébként szeretnék, ha jövőre a számokban jelentkező megtakarítások mellett saját eszközfejlesztésre is jutna. Idén meg kellett teremteni azt a stabil alapot, melyre biztosan lehet majd építeni.

Online parkolási ügyintézés

Online parkolási ügyintézés

Hibabejelentés

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja

Székesfehérvár honlapja