Hasábokra fűrészelve mintegy 60 támogatottnak szállított ki szociális tűzifát Városgondnokság

Idén már tizedik éve tűzifával segíti a fehérvári rászorulókat Székesfehérvár Önkormányzata és a Városgondnokság. A Humán Közszolgálati Szakbizottság döntése alapján decemberben mintegy hatvan szociálisan rászoruló családot támogattak a közfa kivágásokból keletkező fával. A Városgondnokság a rönköket felfűrészelte hasábokra és így szállítottak ki azonos mennyiséget a rászorulóknak.

2020.12.01. 08:02 |

Napokig dolgoztak a Városgondnokság parkfenntartó dolgozói a hasábokra vágással és a kiszállítással. A Városgondnokság Béla úti telephelyén sok száz mázsa közterületen kivágott fa áll rendelkezésre, melyet kugliznak és teherautóval szállítottak a rászoruló családokhoz. Egy-egy család öt mázsa fát kapott rönkökre vágva, a hasítás pedig már mindenkinek a saját feladata. Szállítás előtt a Városgondnokság telefonon egyeztetett mindig a támogatottakkal és természetesen a lepakolásban is segítenek a dolgozók.

A Humán Közszolgálati Szakbizottság novemberi döntése alapján minden jelentkező, aki a Hatósági Főosztály Ügyfélkapcsolati és Szociális ellátási Irodáján keresztül vagy a városrész önkormányzati képviselőjén keresztül igényelt szociális tűzifát azt megkapta, illetve az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ által segített családok számára is szállítottak fát. Közel 60 családot támogattak ezzel a döntéssel, átlagosan 1-2 hétre elegendő tüzelő biztosításával.

Az önkormányzat a szétosztásra kerülő tűzifát, a korábbi évek során kialakult gyakorlatnak megfelelően, a Városgondnokságon keresztül biztosította. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztály Ügyfélkapcsolati és Szociális ellátási Irodája részéről az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ, valamint a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány bevonásával pedig körültekintő felmérés során történt az igények számbavétele annak érdekében, hogy megalapozott döntés születhessen a támogatásról.

Virágos Székesfehérvár

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja