Háromszázan dolgoznak áprilistól a város köztisztaságáért - lesznek parkőrök is

 Áprilistól mintegy 300 embert tud foglalkoztatni majd a Városgondnokság. A köztisztasági feladatokat több, mint hatvanan végeznek majd és a tervek szerint felállítanak egy városi parkőrhálózatot, hogy elejét vegyék a szemetelésnek. Székesfehérvár közterületein 783 kuka található, de úgy látszik ez nem elég nekünk ahhoz, hogy ne legyen szemetes a város. Ha megrongált szemeteskukát lát jelezze a Városgondnokság On-line hibabejelentőjén!
2009.03.30. 10:33 |
 Tavasszal sok helyen szemetesnek tűnik több városi közterület és a városból kivezető utak többsége. A közterületek takarítását Székesfehérváron a Városgondnokság végezteti vállalkozókkal. A közutak mentén a Magyar Közút Kht takarítja az árkokat. Április 22-én a Föld Napján nagyszabású takarító akciót szervez az utak mentén a közútkezelő, melyhez önkéntesek jelentkezését várják.
Ha megrongált szemeteskukát lát jelezze a Városgondnokság On-line hibabejelentőjén!

 Székesfehérvár közterületein 783 szemeteskuka található, melyeket a városközponthoz közel hetente 2 alkalommal, ezeken kívül hetente egyszer ürítik. A város 345 buszmegállójának takarítását napi illetve heti rendszerességgel végzik. 112 ezer négyzetméternyi járdát takarítanak Fehérváron és 900 ezer négyzetméteren söprik a közutakat, ennek ellenére kora tavasszal szemetesnek tűnik a város.

 Bozai István Székesfehérvár városgondnoka elmondta, hogy áprilistól az Út a Munkához program keretén belül mintegy 300 embert tud foglalkoztatni a Városgondnokság. A tervek szerint felállítanak egy parkőrhálózatot és több, mint hatvan ember végez majd köztisztasági feladatokat Székesfehérváron. A lakótelepi kukák is sokszor súlyos problémát jelentenek, de tavaly valamelyest sikerült normalizálni a helyzetet, így több társasház rendelt plusz kukát és egyre több helyen zárt ketrecekben vannak már a konténerek.


 A legrosszabb a helyzet a kivezető utak mentén. Ezeket a Magyar Közút Kht kezeli. Tavaly mintegy 20 millió forintot költöttek az utak melletti szemét eltakarítására – tájékoztatott Molnár István területi igazgató. Felhívta a figyelmet arra, hogy április 22-én a Föld napján idén is megrendezik nagyszabású takarítási akciójukat az utak mentén, melyhez önkéntesek jelentkezését is várják. Az illegális szemételhelyezőkkel szemben egyébként –már ha elkapják őket- szigorúan eljár mind a közútkezelő, mind pedig a város Környezetvédelmi és Kommunális Irodája. Ez azonban bizonyíthatóság hiányában sokszor elmarad.

Faültetési pályázat 2024.

Online parkolási ügyintézés

Online parkolási ügyintézés

Hibabejelentés

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja

Székesfehérvár honlapja