Három balesetveszélyes fát vágnak ki a Rózsa ligetben - sokat ültetnek helyettük

A Rózsaliget felújításának munkálatai során derült fény a parkban található három idősebb fa balesetveszélyes állapotára. A fákat faápoló szakmérnök is megvizsgálta, és megállapította, hogy a fa törzsének belső része is jelentős részben korhadt, üreges, ezáltal közvetlen balesetveszélyt jelent a környezetére.

2023.11.13. 22:14 |
Három balesetveszélyes fát vágnak ki a Rózsa ligetben - sokat ültetnek helyettük

Minden esetben megvizsgálják, hogy van-e lehetőség különleges faápolási technikával megmenteni a korhadt fákat, de most sajnos a szakemberek nem tudtak mást tenni, mint a fa kivágása mellett dönteni. Az ilyenkor szükséges fakivágási engedélyt a Városgondnokság beszerezte.

Természetesen - mint minden fakivágásnál - most is pótlási kötelezettséggel jár a munka. A Rózsaliget uszoda felőli részén, még idén ültet a Városgondnokság 12 darab mocsári ciprust, melyeket további fatelepítés is követi a ligetben és környékén.

Hosszas tervezést és rengeteg egyeztetést követően idén ősszel indult el a Rózsaliget felújítása. A régi, elöregedett, beteg rózsafajtákat modern, betegségeknek ellenálló fajtákra cseréli a Városgondnokság. Változik a növények elrendezése is, az egész terület teljesen új arculatot fog kapni.

Faültetési pályázat 2024.

Online parkolási ügyintézés

Online parkolási ügyintézés

Hibabejelentés

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja

Székesfehérvár honlapja