Hajnali kettőkor kezdtük az utak és a járdák síkosságmentesítését

Összesen 7 nagygép, 14 kisgép és ugyancsak 12 buszmegálló takarító járat dolgozik hajnali kettő óra óta Fehérvár útjain és járdáin a síkosságmentesítésen. Több mint 300 kilométernyi járdát és 340 kilométernyi közutat takarít Fehérváron a Városgondnokság több mint százhúsz munkatársa.

2021.02.11. 08:14 |

Az első ütemben a fő és tömegközlekedési útvonalak, a gyűjtőutak síkosságmentesítése történt meg és a különösen fagyveszélyes, forgalmas útszakaszokat szórták. A második ütemben a lakótelepi utak és a kertvárosok nagyobb forgalmú utcákat, a harmadik ütemben pedig a kis forgalmú, családi házas övezeteket takarítják.

Székesfehérváron a rendelkezésre álló géppark mintegy 8 óra alatt képes a fő és tömegközlekedési utakat letisztítani és további 8 óra kell a II. – III. ütemhez, azaz a város teljes területéhez. Több mint háromszáz kilométernyi szabad vonalvezetésű járdát is takarít a Városgondnokság, azonban a házak előtti járdák síkosságmentesítése, mint mindenhol az országban, Fehérváron is az ingatlantulajdonosok feladata.

Tábor a Bregyóban

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja