Ha nem tapossuk ki gyönyörű lesz jövő nyárra az új zöld sáv a Várkörúton

A Városgondnokság kertészei csütörtökön mintegy ezer tő évelő növényt ültettek be a Várkörúton az Országzászló tér és a Bíróság közötti zöld sávba. A Rab János kertészmérnök tervei alapján készült zöld sáv gyönyörű lesz jövő nyárra, ha nem tapossuk ki a virágokat. 

2020.10.16. 11:29 |

A Városgondnokság mély tisztelettel kér mindenkit, hogy az Országzászló téri vagy a Bíróság előtti gyalogos átkelőhelyeket használják és ne tapossanak ösvényeket az ágyásban!

Kékszakállt, bíborkasvirágot, kokárdavirágot, macskamentátveronikát, díszfüveket, öszirózsákat, levenduát, cickafarkot és varjúhájt ültettek a kertészek a zöld sávba.

Az évelő növényeknek az ápolási munkája minimális az egynyáriakhoz képest és igyekeztek nagyon sűrűn ültetni a növényeket, ami rendkívül szép látványt nyújt jövő nyárra. Az ilyen fajta ágyás nagy előnye, hogy a növények nyárra összezárnak és gyommentesen is tartják a területet. A legnagyobb feladat ezekkel a növényekkel, hogy minden tavasz elején vissza kell vágni. A zöld sávban 30 - 90 centiméter nagyságúra nőnek a virágok és rendkívül színesek lesznek az út szélén.

Virágos Székesfehérvár

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja