Folyamatosan öntöznek – aki teheti öntsön egy-egy vödör vizet a fiatal fákra!

A Városgondnokság munkatársai nyáron, különösen a mostani aszályos időszakban folyamatosan locsolják a növényeket Székesfehérvár közterületein. Öntözik a villanyoszlopokon található virágokat, a belvárosban a virágoszlopokat és a dézsás növényeket, töltik a mintegy 1600 darab öntözőzsákot a fiatal fáknál, illetve az egynyári és az évelő virágok ágyásait is locsolják.

2022.07.18. 11:07 |
Folyamatosan öntöznek – aki teheti öntsön egy-egy vödör vizet a fiatal fákra!

Több mint negyven munkatársunk dolgozik felváltva azon, hogy a hőségben öntözzük a fákat és a virágokat Fehérvár közterületein – mondta Homoki László kertészmérnök a Városgondnokság közterület-fenntartási divízióvezetője. Mindegyik autón egy sofőr és egy öntözőember dolgozik, aki a tömlőre és a szivattyúra figyel.

A Városgondnokság tíz kisteherautóján egy-egy egy köbméteres tartály található, továbbá a nagy ötezer literes öntözőautó is folyamatosan dolgozik. A Városgondnokság az uszoda mellett rendelkezik egy nagy kapacitású kúttal és ennek a vizével töltik a folyamatosan dolgozó öntözőautókat.

A parkfenntartók elsősorban az újonnan ültetett fákat öntözik, ami meghaladja a 2500 darabot városszerte, azonban a mostani szárazság az 5-6 éve ültetett fákat is veszélybe sodorja.

A Városgondnokság kéri, hogy ha valakinek van kapacitása és ideje, a lakókörnyezetében öntsön vizet a növényekre, esetleg ha látja, hogy az öntözőzsákok leürültek a lakókörnyezete mellett adjon vizet a növényeknek, meghálálják. Kérjük továbbá, hogy a kertvárosi övezetekben a házak előtt is locsolják meg a fákat, bokrokat ha tehetik.

Börgöndön a napokban összefogtak már a lakók annak érdekében, hogy a településrészen nemrégiben ültetett fiatal fákat locsolják.

Online parkolási ügyintézés

Online parkolási ügyintézés

Hibabejelentés

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja

Székesfehérvár honlapja