Folyamatosan öntözi a Városgondnokság a közterületi növényeket

A nagy hőség ellenére a talaj nincs annyira kiszáradva, mint tavaly nyáron, de szükséges így is a növények öntözése. Összesen tíz páros dolgozik azon, hogy városszerte locsolják a növényeket Székesfehérvár közterületein. Öntözik a villanyoszlopokon található virágokat, a belvárosban a virágoszlopokat és a dézsás növényeket, töltik a mintegy 1100 darab öntözőzsákot a fiatal fáknál, illetve az egynyári és az évelő virágok ágyásait is locsolják.

2023.07.17. 21:53 |
Folyamatosan öntözi a Városgondnokság a közterületi növényeket

Mintegy húsz munkatársunk dolgozik felváltva azon, hogy a hőségben öntözzük a fákat és a virágokat Fehérvár közterületein – mondta Homoki László kertészmérnök a Városgondnokság parkfenntartási divízióvezetője. Mindegyik autón egy sofőr és egy öntözőember dolgozik, aki a tömlőre és a szivattyúra figyel.

A Városgondnokság öt kisteherautóján egy-egy egy köbméteres tartály található és négy olyan nagyobb autó dolgozik, amin kettő, illetve három köbméteres tartály van, továbbá a nagy ötezer literes öntözőautó is folyamatosan dolgozik. Székesfehérvár Városgondnoksága az uszoda mellett rendelkezik egy nagy kapacitású kúttal és ennek a vizével töltik a kilenc, folyamatosan dolgozó öntözőautót.

A Városgondnokság kéri, hogy ha valakinek van kapacitása arra, hogy a lakókörnyezetében öntsön vizet a növényekre, esetleg látja, hogy az öntözőzsákok leürültek nyugodtan adjon vizet a növényeknek, meghálálják.

Faültetési pályázat 2024.

Online parkolási ügyintézés

Online parkolási ügyintézés

Hibabejelentés

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja

Székesfehérvár honlapja