Folyamatosan dolgoznak a Városgondnokság parkfenntartói

A Városgondnokság szombat óta jelentős fizikai állománnyal dolgozik városszerte a leszakadt faágak összegyűjtésén és a viharos szél okozta közterületi károk elhárításán. Ha valahol közterületen megdőlt fát látnak, akkor azt érdemes bejelenteni, amit megvizsgálnak a Városgondnokság szakemberei. A közterületi hibabejelentő a Székesfehérvár applikáción is elérhető!

2023.02.06. 13:26 |
Folyamatosan dolgoznak a Városgondnokság parkfenntartói

Ilyen időjárás esetében, mint amilyen a szombati is volt azonnal feláll a Városgondnokság fizikai állománya és elsősorban az úttestre, járdára és parkolókra dőlt fáktól mentesítik a területet – mondta Homoki László a Városgondnokság közterület fenntartási vezetője.

A szombati szélben a városban nyolc nagyobb fa dőlt ki. Sajnos a viharos szél áldozata lett egy százéves tölgyfa is a Lövölde úti udvaron, ami szerencsére kidőlésével nem okozott ugyan kárt, de egy rendkívül idős példányról van szó.

Szintén egy idősebb japánakác dőlt ki a szélben a Zichy ligetben.

Az egész város területén rengeteg száraz ág is leesett a fákról, amiknek összegyűjtése szinte egész hétre munkát ad a Városgondnokság parkfenntartó csoportjainak. Nagyon sok bejelentés érkezett, türelmet kérnek, igyekeznek a leghamarabb végigérni a városon. A teljes állomány ezen dolgozik, beleértve a favágó csoportot is. A kidőlt fákat a Városgondnokság telephelyére szállítják, ahol felvágják és szociális tűzifa lesz belőle.

Online parkolási ügyintézés

Online parkolási ügyintézés

Hibabejelentés

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja

Székesfehérvár honlapja