Folyamatosan dolgoznak a parkfenntartók - türelmüket kérjük, mindenhova odaérünk

Ebben az évben is ütemterv szerint végzik a parkfenntartók a közterületi fűnyírást a város egész területén és az első kaszálási kör végén járnak már a parkfenntartók. A Városgondnokság a lakók türelmét kéri, ugyanis a csapadékos idő és a tavaszi intenzív növekedési időszak miatt gyorsan és látványosan megnőtt mindenhol a fű. Az önkormányzati szolgáltató által kaszált terület közel ötmillió négyzetméter.

2021.05.14. 21:13 |

A kiemelt területeken 10-14 alkalommal nyírják évente a füvet.

A kiemelt területeken a Belváros környékén kéthetente nyírjuk a füvet, a többi területre pedig 3-4 hetente jutnak el a fűnyírótraktorok majd utánuk a motoros kaszával dolgozó munkatársak – mondta Homoki László parkfenntartásért felelős vezető. Három nagy csapat végzi a Városgondnokság a közterületi kaszálási feladatokat Székesfehérváron és van egy külön a temetőket gondozó csoport.

A Városgondnokság a fehérváriak türelmét kéri, mindenhova oda fognak érni!

A megnövekedett parkfenntartási feladatok és a mintegy harminccal kevesebb munkatárs miatt a korábbi években megszokottól egy kicsit ugyan lassabban haladunk a munkával, de a város minden részére odaérünk ütemezve. A tavaszi csapadékos időszakban látványosan növekszik minden növény és ebből kifolyólag a szokásosnál több jelzés is érkezik hozzánk. Jelenleg a fű és a gaz áll nyerésre az inteznzív növekedési időszakban. A lakók türelmét szeretnénk kérni, minden munkatársunk azon van, hogy odaérjünk minden városrészbe – mondta a parkfenntartási vezető.

A temetőkben is dolgoznak a kollégák és remélhetőleg minél előbb beérjük magunkat a kaszálással. A kaszálást több mint húsz nagy teljesítményű fűnyíróval végezzük és dolgoznak a fűkaszás munkatársaink is. Ez utóbbi munka viszont nagyon emberigényes, mert két-két ember tartja a ponyvát a két motoros kaszás mellett és utánuk egy takarító is dolgozik, így egy ilyen csapathoz minimum hét munkatársra van szükség.

A Városgondnokság állásajánlatai között jelenleg is több parkfenntartó pozícióra várjuk a jelentkezéseket.

Tábor a Bregyóban

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja