Folyamatosan dolgozik a Városgondnokság a vízelvezetés biztosításán a Lugosi ároknál

A nagy mennyiségű, hirtelen eső miatt a Székely utcai zártkerteknél kiöntött a Lugosi árok, mert a Gaja patak ugyancsak magas vízállása visszaduzzasztotta a vizet az Aszalvölgyi árkon keresztül. Ezért pénteken délután a Városgondnokság kérésére a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság lezárta a Fehérvárcsurgói víztározó zsilipjét, hogy alacsonyabb legyen a Gaja patak vízszintje és biztosított legyen a víz lefolyása a területről.

2023.08.04. 17:15 |
Folyamatosan dolgozik a Városgondnokság a vízelvezetés biztosításán a Lugosi ároknál

Pénteken a hajnali órákban Székesfehérvár különböző pontjain 20-40 mm csapadék esett rendkívül rövid idő alatt.

A Városgondnokság szakemberei folyamatosan dolgoznak a vízelvezetés biztosításán és pénteken délután, ha lassan is, de megindult a víz, mert a Gajában is csökkent a vízszint.

A Székely utca környéki területen zártkertek találhatóak, ahol ugyan nem lehet hivatalosan életvitelszerűen lakni, de Fehérvár polgármestere Cser-Palkovics András arra kérte a zártkertek tulajdonoisait, hogy ellenőrizzék az ingatlanjaikat, különösen az elektromos hálózatot. Mint mondta az éjszaka folyamán a városi polgárőrség is folyamatosan járőrözik majd a területen és a Katasztrófavédelemmel is folyamatosan tartja a kapcsolatot a város.

Péntekről szombatra virradó éjszaka további esők várhatók, így ennek mennyiségétől függ, hogy milyen gyorsan folyik majd el a víz a területről.

Faültetési pályázat 2024.

Online parkolási ügyintézés

Online parkolási ügyintézés

Hibabejelentés

Hibabejelentés

Székesfehérvár honlapja

Székesfehérvár honlapja